11.2 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE Uncategorized

BORICEMO SE ZA MEDALJU

FB_IMG_1472220162429

Beta

Srpska paraolimpijka Borislava Perić-Ranković rekla je danas da očekuje uspešne Paraolimpijske igre i da se njena ekipa ne plaši izazova u Rio de Žaneiru.

„To će biti moje treće Paraolimpijske igre i imam velika očekivanja. Ponosna sam na svoj tim, kao i na celu delegaciju Paraolimpijskog komiteta Srbije koja je sastavljena od vrhunskih sportista. U Londonu pre četiri godine osvojili smo pet medalja, dve zlatne i tri srebrne i bili smo jedna od najuspešnijih ekipa. Pred nama je veliki izazov, da pobedimo sebe i sve oko nas, ali ne plašimo se, mi sa tim izazovima živimo svakog dana“, rekla je Perić-Ranković na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini.

Perić-Ranković je najbolja sportistkinja sveta u kategoriji stonoteniserki sa invaliditetom. Ona je osvojila više od 200 medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima, uključujući i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Pekingu i Londonu.

Ona je navela da je ekipa imala dobre uslove za pripreme za predstojeće takmičenje.

„Pomoć i podrška nama je pomoć i podrškama svim osobama sa invaliditetom u Srbiji. Želimo da zahvalimo sponzorima i javnosti na podršci. Brojne medalje koje smo osvojili i koje ćemo tek osvojiti ne bi značile ništa ako ne bismo mogli da ih podelimo sa vama. Budimo šampioni svakog dana, ali i vi zajedno sa nama“, rekla je stonoteniserka.

Na prijemu u Narodnoj Skupštini danas su predstavljeni sportisti koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama, koje će se od 7. do 18. septembra održati u Rio de Žaneiru.

Osim Perić-Ranković za Srbiju će u Riju nastupiti i stonoteniseri Nada Matić, Mitar Palikuća i Goran Prelić. Od atletičara nastupiće svetski rekorder u bacanju čunja i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu Željko Dimitrijević, Nebojša Đurić u bacanju kugle i Miloš Mitić u bacanju čunja. U disciplini bacanje koplja nastupiće Miloš Zarić, Nemanja Dimitrijević i Saška Sokolov.

U streljaštvu će nastupiti Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Dragan Ristić, a u dizanju tegova Petar Milenković.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković rekla je da ne sumnja da će paraolimpijci dati sve od sebe u Riju, da će neki put i iznenaditi, kao u Pekingu i Londonu i doneti medalje medalje iz Rija.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio je paraolimpijcima na tome što su pokazali „da granice ne postoje“ i da preskaču prepreke za koje svi misle da su nepremostive. On je podsetio da će u Riju biti rekordan broj srpskih sportista na Paraolimpijskim igrama i rekao da veruje da će svi opravdati očekivanja, kao i da medalje i lični rekordi neće izostati.

(Beta, 26.08.2016)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Javna rasprava o programskim sadržajima Javne medijske ustanove RTS

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. novembar (ponedeljak)

Oglasna Tabla

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla