12.3 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Odsek za fertilitet i sterilitet Opšte bolnice u Užicu dobio je novi aparat za ultrazvuk. 

Prilikom puštanja u rad nove opreme u ovoj bolnici, uručena je zahvalnica Exit fondaciji, koja je sa aktivistima Jovanom Simićem i Zoranom Milovanovićem bila inicijator humanitarnog fudbalskog meča „Asovi za decu Zapadne Srbije“ održanog u aprilu 2017. godine na Gradskom stadionu u Užicu, kada su prikupljena inicijalna sredstva za nabavku ovog aparata.
Predsednik UO Exit fondacije Ivan Petrović izrazio je zadovoljstvo što je akcija „Asovi za decu Zapadne Srbije“ danas uspešno završena.
Još jednom se pokazala snaga društvene akcije kada je cela zajednica uključena. Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su učestvovali, počev od fudbalskih legendi, gledalaca, pojedinaca koji su slali sms poruke, do naših prijatelja poput kompanije Nordeus i ključnih humanitarnih aktivista Jovana Simića i Zorana Milovanovića iz Užica„, rekao je Petrović.
Osnivač humanitarne organizacije „Zajedno za život“ Jovan Simić zahvalio se svima koji su učestvovali u ovom poduhvatu.
Dokazali smo da sport i humanost daju pravu fuziju koja na kraju rezultira velikim uspesima. Ovoga puta to je nabavka ovog ultrazvučnog aparata, za koji se nadam da će biti od velike pomoći građanima Užica i okolnih mesta„, naveo je Simić.
Na utakmici “Asovi za decu”, održanoj na Gradskom stadionu u Užicu u aprilu pre dve godine, svoju humanost su dokazali Milovan Rajevac, Radovan Ćurčić, Ljubinko Drulović, Zoran Njeguš, Damir Čakar i druge fudbalske legende. Podršku akciji pružile su i javne ličnosti među kojima su Nenad Okanović, Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin, Viktor Savić, Andrija Milošević, Ana Stanić i mnogi drugi.

Nakon prve utakmice „Asovi za decu“, koju je Exit fondacija organizovala sa legendama srpskog fudbala na stadionu FK Partizana 2016. godine, prikupljeno je preko 120.000 evra za izgradnju NURDOR hemato-onkološkog dečjeg odeljenja Kliničkog centra u Nišu, koji je otvoren u maju prošle godine.

 

Autor: 021.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla