Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Bolji uslovi za nastavu u Prvoj osnovnoj školi

U poslednjih nekoliko godina intezivirane su aktivnosti, u većini osnovnih škola na teritoriji grada Užica, u pogledu poboljšanja uslova za obavljanje nastave. Po rečima zamenika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića, jedna od tih aktivnosti je i rekonstrukcija mokrih čvorova za jedan blok Prve osnovne škole kralja Petra II. „Ovom rekonstrukcijom, za koju je Grad izdvojio 2 miliona dinara, rešen je dugogodišnji problem koji je postojao, jer učenici nisu imali zatvoren sistem prilaska toaletima“, rekao je Nešić i najavio da je u planu da se u narednom periodu više ulaže u poboljšanje uslova za nastavu u osnovnim školama.

Direktor Prve osnovne škole Nikola Bacetić je istakao da je veoma zadovoljan jer se, za vreme letnjeg raspusta, dosta toga uradilo u školi u pogledu osvežavanja prostora i unapređenja uslova za nastavu. „Okrečeno je 3200 m2 zidova, ishoblovani su i prelakirani podovi u četiri učionice u površini oko 200 m2, a urađena je i rekonstrukcija mokrih čvorova, koji su bili višegodišnji problem škole.“

Rekonstrukcijom toaleta rešen je višegodišnji problem škole

„Grad ima u planu da se oduži velikom dobrotvoru Iliji Narandžiću zahvaljujući čijem testamentu je ova škola prvi put podignuta 1884. godine“, rekao je Bacetić i dodao da je formiran radni tim koji će se u narednom periodu baviti time.

Oko 700 000 dinara je uloženo u krečenje zidova i hoblovanje i lakiranje podova u učionicama

Bacetić je naveo da će u Prvoj osnovnoj školi ove godine nastavu pohađati 1267 učenika, pa su, obzirom da je po broju učenika ovo najveća škola u gradu, u dogovoru sa Gradom preduzete aktivnosti u vezi sa obezbeđivanjem učioničkog prostora koji nedostaje.

Maksimović: „Do kraja godine ćemo kompletirati projekat za izgradnju fiskulturne sale i dogradnju škole“

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj je tim povodom istakao da Grad Užice sa 1,2 miliona dinara finansira izradu projekta za izgradnju fiskulturne sale u dvorištu Prve osnovne škole i rekonstrukciju, odnosno dogradnju objekta škole kojim će škola dobiti osam novih učionica. Maksimović je naglasio da će projektna dokumentacija biti kompletirana do kraja godine, kako bi se, obzirom na visoku projektovanu vrednost ovih radova od oko 80 miliona dinara, u naredenoj godini, apliciralo za sredstva kod raznih fondova.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rusija ukida ograničenja na uvoz svinjetine iz Srbije?

Oglasna Tabla

SVADBA, SVADBA: Udala se odbojkašica Suzana Ćebić (FOTO)

Oglasna Tabla

Palačinke od samo dva sastojka: Spremaju se ekspresno, a odlične su za doručak ili večeru

Oglasna Tabla

Kako nam aplikacije kradu podatke

Oglasna Tabla

U Srbiji će uskoro biti uvedeno dvogodišnje srednje obrazovanje za čak 40 najtraženijih zanimanja

Oglasna Tabla

AFC Zlatibor 2020: Ninčić debitovao pobedom, šampionski pojas za Georgijeva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 17. februar

Oglasna Tabla

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla