ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Боља енергија за бољу будућност

Почетак нове школске године обележио је и почетак реализације активности тима “Боља енергија”, који у шест градова и општина у Србији, међу којима је и Ужице, организује радионице на тему “Боља енергија за бољу будућност”. Радионица и квиз знања за ученике осмог разреда основних школа одржани су данас у Градском културном центру Ужице.

Кроз приче и игре прилагођене њиховом узрасту, ученици имају прилику да усвоје практична знања о томе шта представља појам чисте енергије и како се постиже боља енергетска ефикасност. Према речима Сање Толо испред USAID пројекта, сам назив пројекта носи снажну поруку а циљ је подизање свести о значају енергије и енергетске ефикасности и употребе обновљивих извора енергије.

“Деца су циљна група, јер они најбрже усвајају нова знања и нове навике, мењају старе које ће допринети смањењу потрошње енергије и самим тим омогућити бољу будућност. Кроз неколико радионица које смо одржали до сада увидели смо да деца имају неко знање, које су стекли кроз часове редовне наставе, али нису свесни неких промена, које могу донети мале уштеде али дугорочно могу пуно променити”.

Како је истако Ратко Трмчић члан Градског већа, овај петогодишњи пројекат који реализују USAID  и град Ужице допринеће даљем унапређењу енерегетске ефиксаности, поред свих мера које се већ реализују. Према његовим речима веома је важно и то што су учесници ових радионица деца, која ће новостечена знања преносити вршњацима и својим породицама.

 

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА