ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Боксери Србије поново на Златибору одрадили припреме пред највећи турнир

Боксерска репрезентација Србије на Златибору је одрадила део припрема за предстојеће Европско првенство које ће се одржати од 18. до 28 априла у Београду. Кандидати за српски државни тим су на познатом терену радили уочи великог такмичења које ће Србија организовати.

Међу борцима који су тренирали у Студетском одмаралишту „Ратко Митровић“ и дворани Туристичко рекреативног комплекса Златибор је и капитен Владан Бабић, којем су услови добро познати:

„Ово је нама стара база, али некако сваки пут кад дођемо имамо нове циљеве и нове визије па нас то одмах носи другачијим таласима. Нисмо имали пуно времена, само седам дана смо провели овде чисто да поправимо мало ту општефизичку припрему, то је била сврха ових припрема пре завршне спаринге уочи Европског првенства. Мислим да смо одрадили оно што је требало да се одради и верујем да су тренер и селектор задовољни. Можда најбитније од свега је да смо сви у овом тренутку здрави и да настављамо припреме у истом броју како смо и почели. За даље ћемо да се боримо,“

каже српски тешкаш о тренинзима који су на Златибору одржани од 21. до 28 марта на њима су радили и Раде Јоксимовић (48кг), Омер Аметовић (51кг), Тамир Галанов (54кг), Стефан Цамовић (60кг), Алексеј Шендрик, Сејди Назиф (63,5кг), Вахид Абасов, Семиз Аличић (67кг), Јован Николић (71кг), Алмир Мемић (75кг), Артјом Агејев, Растко Симић (80кг), Вељко Ражнатовић (86кг), Садам Магомедов (92кг), Душан Велетић (92+). За борце је било занимљиво видети и снег:

„Навикли смо ми на снег на Златибору, једино што нам је пролећни период па се нисмо баш надали томе, али понављам, најбитније да смо се извукли здрави и да се нико није прехладио.“

Бабић је средином марта победио на престижном турниру „Београдски победник“ у дворани „Александар Николић“ чиме је показао добру форму. Савладао је Димитрија Милића из Црне Горе и Букаева Олзхаса из Казахстана и у добром расположењу настаља сезону. Сигурно је да ће конкуренција на континенталној смотри бити још јача, јер према пријављеним учесницима се види да ће турниру у тешкој категорији бити веома јак:

„Београдски победник је добро прошао, пре тога смо били у Русији на припремама, што нам је исто значило. Победником сам задовољан иако сам очекивао озбиљнији одзив, поготово у мојој категорији, није то било баш на очекиваном нивоу. Али, верујем да се доста њих чува и да праве стратегију и тактику за Европско првенство које је уз Олимпијске игре примарни циљ већине репрезентација. Кад почну завршне припреме, буквално ће да буде „кланица“, сви живи ће да дођу да се истестирају и да направе последње провере са својим потенцијалним противницима. Ми ћемо ту пробати да се изборимо за што бољу позицију, да као домаћини направимо што бољи положај и да преузимамо улоге фаворита скоро у свкој категорији јер већ имамо неколико добрих резултата иза нас. Стварно је баш јака конкуренција, видео сам неколико њих који су изборили Олимпијске квоте. Нисам им се надао, нисам их очекивао јер сам мислио да ће они да проводе период као опоравак и додатну припрему за Олимпијске игре, међутим, ипак ће доћи. Колико ми је драго што ћу такве боксерске личности видети ту, толико ми и није драго јер они су нам конкуренција,“

сматра 33-годишњи боксер којем би учешће на Европском првенсту могло да представља крај каријере у аматерском, односно, олимпијском боксу. Под условом да буде изабран за учесника такмичења јер је и Душан Велетић кандидат за место у националном тиму за категорију преко 92кг што показује да је све више добрих такмичара у српском боксу:  

„Имамо у неколико категорија дупле конкуренте, да тако кажем, борце који су својим резултатима и својим показивањем на претходним такмичењима увели се у све то и заслужују негде своје место на Европском првенству. Селектори и тренери одлучују. Биће јако у свим категоријама и никоме од наших репрезентативаца неће бити лако. Тако је било и на Светском првенству пре две и по године. Сад смо далеко спремнији за та такмичења и психичи и физички, и зрелији смо тако да мислим да ћемо направити много бољи резултат,“ 

закључује капитен боксерске репрезентације Србије Владан Бабић пред Европско првенство, које ће бити друго велико такмичење чији је Србија домаћин после три године и Светског првенства, а такође је и други најзначајнији догађај у аматерском боксу иза Олимпијских игара.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас отварање нове пумпе на ауто – путу „Милош Велики” у смеру ка Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан канадског филма

ОГЛАСНА ТАБЛА