12.2 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

Bogićević: Svesni smo odgovornosti

Javno preduzeće Veliki park svesno je odgovorenosti koju nosi pred građanima, jer upravlja velikim javnim objektima kao što su stadion, sportska dvorana, bazen i gradaska plaža. To je rekao Branko Bogićević, direktor ovog preduzeća, povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio prošle nedelje. On je objasnio da je Igor Bogosavljević, 38-godišnji mladić iz Užica, redovno dolazio na bazen. I te nedelje nakon što se pozdravio sa nekoliko prijatelja na bazenu, odradio je uobičajene vežbe.

“Nakon toga, seo je na ivicu bazenu, kupao se malo pored ivice, posle čega je izašao iz vode i ponovo seo na ivicu. Potom je ušao u vodu i samo potonuo. Kada su došli spasioci, izvučen je iz vode, urađena je reanimacija, uspostavljena je srčana radnja i disanje. Došla je hitna pomoć i odvezla ga je”, objasnio je Bogićević šta se dogodilo na Gradskom bazenu, što se, kako kaže, može videti i na snimcima kamera video nadzora.

Bogićević je dodao da su u smeni u tom trenutku radila dva spasioca, što propisuju pravila, ali da je jedan bio na doručku, a drugi u ambulanti. Telo Igora Bogosavljevića iz vode su izvukla dva spasioca koja nisu bila u smeni, a koji su u tom trenutku bili u objektu, jer su držali časove u školi plivanja.

“Telo je primetio jedan kupač, koji je alarmirao spasioce, koji su uspešno izvršili reanimaciju. Istražni organi će utvrditi koliko je dugo Igor bio pod vodom, a prema nezvaničnim informacijama, on je bio oko četiri minuta pod vodom. Mi stojimo na raspolaganju svim nadležnim organima i institucijama za svu pravnu pomoć, ukoliko je to potrebno“, rekao je Bogićević.

“Još uvek nemamo nalaz obdukcije, pa tako još uvek i nemamo informaciju šta je pravi uzrok smrti. U zavisnosti od nalaza obdukcije postoje razmišljanja i ostavci na mesto direktora ovog  Javnog preduzeća, kao i drugim merama”, kaže Bogićević.

Bogićević je izjavio saučešče porodici, rodbini i prijateljima. Inače, na Gradskom bazenu svake godine dogodi se pet do sedam 7 slučajeva u kojima spasoci reaguju.

Izvor:infoera.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla