Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA

Bogićević: Svesni smo odgovornosti

Javno preduzeće Veliki park svesno je odgovorenosti koju nosi pred građanima, jer upravlja velikim javnim objektima kao što su stadion, sportska dvorana, bazen i gradaska plaža. To je rekao Branko Bogićević, direktor ovog preduzeća, povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio prošle nedelje. On je objasnio da je Igor Bogosavljević, 38-godišnji mladić iz Užica, redovno dolazio na bazen. I te nedelje nakon što se pozdravio sa nekoliko prijatelja na bazenu, odradio je uobičajene vežbe.

“Nakon toga, seo je na ivicu bazenu, kupao se malo pored ivice, posle čega je izašao iz vode i ponovo seo na ivicu. Potom je ušao u vodu i samo potonuo. Kada su došli spasioci, izvučen je iz vode, urađena je reanimacija, uspostavljena je srčana radnja i disanje. Došla je hitna pomoć i odvezla ga je”, objasnio je Bogićević šta se dogodilo na Gradskom bazenu, što se, kako kaže, može videti i na snimcima kamera video nadzora.

Bogićević je dodao da su u smeni u tom trenutku radila dva spasioca, što propisuju pravila, ali da je jedan bio na doručku, a drugi u ambulanti. Telo Igora Bogosavljevića iz vode su izvukla dva spasioca koja nisu bila u smeni, a koji su u tom trenutku bili u objektu, jer su držali časove u školi plivanja.

“Telo je primetio jedan kupač, koji je alarmirao spasioce, koji su uspešno izvršili reanimaciju. Istražni organi će utvrditi koliko je dugo Igor bio pod vodom, a prema nezvaničnim informacijama, on je bio oko četiri minuta pod vodom. Mi stojimo na raspolaganju svim nadležnim organima i institucijama za svu pravnu pomoć, ukoliko je to potrebno“, rekao je Bogićević.

“Još uvek nemamo nalaz obdukcije, pa tako još uvek i nemamo informaciju šta je pravi uzrok smrti. U zavisnosti od nalaza obdukcije postoje razmišljanja i ostavci na mesto direktora ovog  Javnog preduzeća, kao i drugim merama”, kaže Bogićević.

Bogićević je izjavio saučešče porodici, rodbini i prijateljima. Inače, na Gradskom bazenu svake godine dogodi se pet do sedam 7 slučajeva u kojima spasoci reaguju.

Izvor:infoera.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kineski stručnjaci u Srbiji: Nije dobro, država bi trebalo da uvede zabranu kretanja 24 časa

Oglasna Tabla

U Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Oglasna Tabla

Da li 5G mreža utiče na širenje koronavirusa

Oglasna Tabla

Plave koverte stižu na adrese onih koji su služili civilnu vojsku! Ko odbije, ide na robiju 15 godina!

Oglasna Tabla

Zaražen ceo garnizon Prve brigade Vojske Srbije

Oglasna Tabla

Uhapšena dva policajca iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Intervju: Danijela Veselinović, truba je moj život; od malena pratimo se u stopu !

Oglasna Tabla

Bilbord informera osvanuo na prodavnici u centru Arilja!

Oglasna Tabla

Važno za građane Srbije: Evo na koji račun će vam leći minimalac koji isplaćuje država

Oglasna Tabla