13.6 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

Bogićević: Svesni smo odgovornosti

Javno preduzeće Veliki park svesno je odgovorenosti koju nosi pred građanima, jer upravlja velikim javnim objektima kao što su stadion, sportska dvorana, bazen i gradaska plaža. To je rekao Branko Bogićević, direktor ovog preduzeća, povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio prošle nedelje. On je objasnio da je Igor Bogosavljević, 38-godišnji mladić iz Užica, redovno dolazio na bazen. I te nedelje nakon što se pozdravio sa nekoliko prijatelja na bazenu, odradio je uobičajene vežbe.

“Nakon toga, seo je na ivicu bazenu, kupao se malo pored ivice, posle čega je izašao iz vode i ponovo seo na ivicu. Potom je ušao u vodu i samo potonuo. Kada su došli spasioci, izvučen je iz vode, urađena je reanimacija, uspostavljena je srčana radnja i disanje. Došla je hitna pomoć i odvezla ga je”, objasnio je Bogićević šta se dogodilo na Gradskom bazenu, što se, kako kaže, može videti i na snimcima kamera video nadzora.

Bogićević je dodao da su u smeni u tom trenutku radila dva spasioca, što propisuju pravila, ali da je jedan bio na doručku, a drugi u ambulanti. Telo Igora Bogosavljevića iz vode su izvukla dva spasioca koja nisu bila u smeni, a koji su u tom trenutku bili u objektu, jer su držali časove u školi plivanja.

“Telo je primetio jedan kupač, koji je alarmirao spasioce, koji su uspešno izvršili reanimaciju. Istražni organi će utvrditi koliko je dugo Igor bio pod vodom, a prema nezvaničnim informacijama, on je bio oko četiri minuta pod vodom. Mi stojimo na raspolaganju svim nadležnim organima i institucijama za svu pravnu pomoć, ukoliko je to potrebno“, rekao je Bogićević.

“Još uvek nemamo nalaz obdukcije, pa tako još uvek i nemamo informaciju šta je pravi uzrok smrti. U zavisnosti od nalaza obdukcije postoje razmišljanja i ostavci na mesto direktora ovog  Javnog preduzeća, kao i drugim merama”, kaže Bogićević.

Bogićević je izjavio saučešče porodici, rodbini i prijateljima. Inače, na Gradskom bazenu svake godine dogodi se pet do sedam 7 slučajeva u kojima spasoci reaguju.

Izvor:infoera.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla