8.1 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

BOGATO KULTURNO LETO NA ZLATIBORU I U AVGUSTU

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, večeras od 20 časova, nastupa Džoker Bend. Sutra na istom mestu, od 18 časova, biće izvedena dečija predstava „Maša i medved“.

Osmo izdanje „Ilindanskih sportskih susreta“ održaće se u Gostilju 2. avgusta. Svečano otvaranje zakazano je za 10 časova, a pola sata kasnije počeće nadmetanja u fudbalu i u basketu 3h3. Takođe, održaće se i takmičenja u prevlačenju konopca, prevlačenju klička i skoku u dalj iz mesta. Organizatori manifestacije su TU Gostilje i MZ Gostilje, uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Prijatelji manifestacije su Sportski centar Čajetina i KJP Zlatibor.

Dani pastrmke održaće se u subotu 5. avgust u Ljubišu. Od 12 do 14 časova časova je takmičenje u spremanju riblje čorbe, u seosko turističkom domaćinstvu „Kukanjac“. U 14 časova je svečano otvaranje ove manifestacije, u dvorištu osnovne škole „Savo Jovanović-Sirogojno“. U 15 časova počinje takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama, a u
16 časova je proglašenje pobednika.
Organizatori su Udruženje proizvođača kalifornijske pastrmke-Ljubiška pastrmka i Mesna zajednica Ljubiš, a pokrovitelji su : Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Sportski centar Čajetina, PD „Zlatiborski Eko Agrar“.

Letnji ulični erski kabare kao dvodnevna manifestacija slavi svoj 10 rođendan i kao takva predstavlja istinsku i kulturnu posebnost ljudi Zlatiborske regije, a značaj erskog humora kao kulturnog indetiteta srpskog naroda, prepoznat je od strane Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije.
Ove godine letnji ulični erski kabare krećeme sa animacijom uličnih svirača, klovnova, maškara.., zatim nastupa Bid Bend iz Zrenjanina, otvaranje Kabarea, dodela nagrada najboljim aforističarima na temu „Posle briga razbibriga“. Glumci Narodnog pozorišta iz Užica pod iskusnom palicom prvaka Užičkog narodnog pozorišta, Slobodana Ljubičića, spremili su film – Smešna strana Zlatibora – specijal, tortu čine Kristina i Vladan Savić sa kabareom „Brak ustvari ljubav“ i šlag, naravno muzika i ples.

Sve ovo na programu je 4. avgusta, na platou ispred Biblioteke u 19 časova, a sve isto 5. avgusta na Zlatiboru na Kraljevom trgu.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla