17.7 C
Uzice
август 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

BLUZ VEČE: VANJA I PRIJATELJI U SEVOJNU

Udruženje osoba sa invaliditetom „Minimas“, poziva Vas na koncert „Bluz veče: Vanja i prijatelji“ u amfiteatru na otvorenom u dvorištu OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu u utorak 9. avgusta u 19, 30. Koncert na kome nastupa multiinstrumentalista Valentin Vanja Vasić sa svojim gostima, sa repertoarom popularnih bluz hitova, realizuje se u okviru „Sevojničkog kulturnog leta 2016.“koje se ovim koncertom i otvara. U sklopu koncerta biće promovisan i veliki Požeški rok festival „Bogiju u čast“ koji će se realizovati 21. – 23. avgusta u Požegi u organizaciji Muzičkog udruženja 31210 Požega i na kome nastupaju rok bendovi iz Zlatiborskog okruga.

13907112_1763110843930783_6224210038446799443_n

Valentin Vanja Vasić (1963.), rođen je u Kraljevu. Najveći deo života proveo je u Požegi. Muzikom se bavi od najranijeg detinjstva, a oprobao se u nekoliko autorskih bendova lokalnog karaktera. Aktivno sarađuje sa lokalnim muzičarima , a svira u cover varijantama. Svoj repertoar zasniva na bluz muzici, prvenstveno zbog usne harmonike koja mu je omiljeni instument. Osim usne harmonike svira i gitaru, bas gitaru, klavirsku harmoniku i melodiku. Nastupa uglavnom solo ili u saradnji sa jednim do dva prijatelja u unplagg varijanti.

Nosilac programa, Udruženje osoba sa invaliditetom Minimas iz Sevojna, ovim koncertom pridružuje se aktivnom delu zdrave populacije, organizovanjem programa namenjenim svim građanima bez obzira na razlike, te tako čini napore na praktičnom naporu aktivne inkluzije. Osim toga, u skladu sa opredeljenjima Udruženja, nastoji da aktivira potencijale publike ka kulturnim događajima, afirmiše lokalnu muzičku scenu, poveže muzičke kapacitete, ali i aktivira mobilnost publike u lokalnim sredinama.
Smatrajući da bluz ima snagu i mogućnost da spoji svaki muzički ukus, opredelili smo se za ovu vrstu muzike na programu Sevojničkog kulturnog leta 2016., ali i predstavljanje pojedinca, Valentina Vanje Vasića kao multitaletnovanog muzičara koji svojim nastupima na najbolji način afrimiše potencijal svakog čoveka kao bogatstvo talenata koje nam priroda daje na rođenju i njihovim aktivnim negovanjem i razvijanjem tokom celog života.
Pokrovitelj manifestacij „Sevojničko kulturno leto 2016.“ je Gradska opština Sevojno, a partneri na projektu su OŠ „Aleksa Dejović“ iz Sevojna i Kancelarija za mlade Sevojno.
Ulaz na koncert je slobodan.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od Preljine do Požege 12 kilometara tunela i 35 mostova, najzahtevnija deonica na Koridoru 11

Oglasna Tabla

Zov iz dela porodice koju gubimo: „Počnite da paničite“

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla