ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Блогери и инфлуенсери у посети Златибору

У оквиру креирања промотивне кампање Туристичке организације Србије – промоција вредности Западне Србије, Златибор је посетила група блогера и инфлуенсера из следећих земаља: Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Русија и Србија. У оквиру једнодневног обиласка најпосећенијег планинског центра Србије, током 17. јуна 2022. године, инфлуенсери су се упознали са појединим туристичким потенцијалима планине, атракцијама и садржајима којима Златибор располаже.

Том приликом посетили су обновљени Краљевом трг, упознали симболе Златибора, где је посебну пажњу привукла дрвена скулптура „Златиборски брзи воз“, као И изглед преуређеног златиборског језера. Изразили су задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 129 година.

Потом су посетили јединствени музеј на отвореном “Старо село” Сирогојно, где су учествовали у радионици где су им домаћице представиле традиционалну вештину плетења. Бројне награде из целог света сведоче о невероватном успеху плетене одеће израђене вештим рукама златиборских плетиља из овог малог златиборског села. Потом су уживали и у обиласку најпосећенијег спелеолошког објекта Србије, Стопића пећини.

Посебну пажњу гостима је привукла разноврсна гастрономска понуда и традиционални домаћи производи, док су љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинили да са Златибора понесу најлепше утиске.

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА