OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Блогери и инфлуенсери у посети Златибору

У оквиру креирања промотивне кампање Туристичке организације Србије – промоција вредности Западне Србије, Златибор је посетила група блогера и инфлуенсера из следећих земаља: Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Русија и Србија. У оквиру једнодневног обиласка најпосећенијег планинског центра Србије, током 17. јуна 2022. године, инфлуенсери су се упознали са појединим туристичким потенцијалима планине, атракцијама и садржајима којима Златибор располаже.

Том приликом посетили су обновљени Краљевом трг, упознали симболе Златибора, где је посебну пажњу привукла дрвена скулптура „Златиборски брзи воз“, као И изглед преуређеног златиборског језера. Изразили су задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 129 година.

Потом су посетили јединствени музеј на отвореном “Старо село” Сирогојно, где су учествовали у радионици где су им домаћице представиле традиционалну вештину плетења. Бројне награде из целог света сведоче о невероватном успеху плетене одеће израђене вештим рукама златиборских плетиља из овог малог златиборског села. Потом су уживали и у обиласку најпосећенијег спелеолошког објекта Србије, Стопића пећини.

Посебну пажњу гостима је привукла разноврсна гастрономска понуда и традиционални домаћи производи, док су љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинили да са Златибора понесу најлепше утиске.

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla