ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Блиц сазнаје! Ево колико ће од сутра коштати шећер: Нова мера ступа на снагу: Мења се и цена али и понуда

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Од сутра ће трговци шећер у Србији продавати по новој цени. Килограм ће коштати 89 динара, било да се ради о малим или великим паковањима, сазнаје Блиц у Немањиној 11. Према нашим информацијама, Влада ће из робних резерви сутра одобрити и 260 тона шећера, што ће стабилизовати понуду на тржишту и зауставити вештачки изазване несташице.

Ове мере настале су након што је претходних дана у већини продавница шећер било скоро немогуће наћи у паковању од килограм. Ситуација није била много боља ни за већа паковања јер се шећер у том случају по килограму продавао од 140 па чак до 190 динара. Цена за паковање од килограм притом је била ограничена од стране Владе на нивоу од 83 динара до 90.

Због свих тих проблема шећер је јуче била једна од важнијих тема у Немањиној 11. Због тога су дефинисане и нове мере које ће Влада сутра и одобрити.

– Нове мере ће практично онемогућити садашњи сценарио да шећер у џаковима кошта и до 190 динара по килограму, а да шећера у паковању од килограм, чија је цена била ограничена до 90 динара, није било на рафовима због накупаца – каже наш саговорник из Немањине 11.

Председник Србије Александар Вучић говорио је јуче о ситуацији са шећером у Србији и рекао да са овом намирницом има проблема са трговинама.

– Ми смо заштитили цену шећера од килограм. Онда дођу власници дестилерија, пчелари који купе на по килограм јер је тако јефтиније, што би куповали џак од 50 кила када је цена виша. Ми шећера имамо и све ће бити у реду. Сада ћемо заштити цену за комплетан шећер и интервенисати са додатном количином шећера и све ће бити у реду. У условима друштвених мрежа и жеља да вам неко покаже како нечега нема, морате у ходу да решавате проблем. Са храном немамо проблема – навео је Вучић јуче.

Несташици шећера претходних дана “кумовали су и индустрија и посластичари, који су уместо џакова, које су до сада куповали, због знатно виших цена, узимали јефтинија паковања од килограм.

Све то неке трговце је натерало да ограниче продају паковања од килограм, а у појединим радњама доводило је и до озбиљнијих кошкања међу грађанима.

Председник је синоћ говорио и о поскупљењу струје у Србији.

Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА