27.4 C
Uzice
јун 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

BIVŠI RADNICI APOTEKE UŽICE TUŽE FIRMU ZBOG NEISPLAĆENIH OTPREMNINA

ANIMAL

Doskora zaposleni u Apoteci Užice, koji su posao napustili uz potpisani socijalni program, najavilo je tužbu protiv ustanove. u kojoj su radili zbog neisplaćenih otpremnina.
Snežana Popović, Tatjana Ćirović i Nataša Milovanović, radnice iz kategorije „nemedicinski kadar“, 31. januara potpisale su opciju da napuste Apoteku uz obavezu poslodavca da im do 3. marta isplati 254 evra po godini staža.
 Niko nas nije prisiljavao da napustimo firmu, ali su nam govorili da se sprema privatizacija i da za nas neće biti mesta. Zato smo se odlučili za optrmeninu, a ona kasni 20 dana. Duguju nam u proseku od pet do osam hiljada evra – kaže Snežana Popović.

Uz njih tri za socijalni program se izjasnilo još četvoro njihovih kolega: Mladen Bučevac, Dragana Mirosavić, Aleksandra Goronjić i Budimirka Babić.
Najviše nas plaši što na papiru gde smo potpisali odlazak sa posla uz otpremninu nema nikakvih garancija od grada Užica i Ministarstva zdravlja, već samo potpis direktora Radojice Nišavića – kažu bivše radnice Apoteke.

Spremile su tužbu protiv bivše firme i, najavljuju, predaće je za dan – dva.

– Apoteka je zajedno sa gradonačelnikom kontaktirala ministarstva finansija i rada, republički sekretarijat za zakonodavstvo, kao i Ministarstvo zdravlja kao nosioca posla. Pribaljeni su svi papiri da se otpremninai isplati. Preduslov je da o tome Vlada donese zaključak, a ja se nadam da će se to dogoditi sutra. U tom slučaju otpremnine bi bile isplaćene u petak – kaže Nišavić.
Ukoliko Vlada ipak ne donese zaključak, dodaje on, radnici Apoteke će solidarno prikupiti novac za pomoć bivšim kolegama.

Izvor: Blic/V. Lojanica

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Protest „1 od 5 miliona“ privremeno obustavljen u Užicu

Oglasna Tabla

Šestak tuče đake, grize nastavnike, a niko mu ne može ništa!

Oglasna Tabla

Svenarodni sabor kod crkve brvnare u Draglici – 18. jun

Oglasna Tabla