ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бивша касарна у ужичком Крчагову постаје највећи Тренинг центар за дуално образовање

У наредној години бивша касарна у ужичком насељу Крчагово постаће највећи Тренинг центар за дуално образовање на западу Србије. У сам објекат биће уложено око 3,5 милиона евра у потпуно нов, модерам и савремено опремљен простор за унапредјење знања средњошколаца.

Пројекат ће се у потпуности финансирати Канцеларија Владе Републике Србије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, с тим што је обавеза града да обезбеди сву неопходну пројектно техничку документацију, укључујући и грађевинску дозволу. Поред адаптације самог објекта, пројектом је предвиђено и уређење парка, тако да ће овај комплекс након санације и уређења изгледати потпуно другачије.

– Овим тројним споразумом који је потписан између Канцеларије за дуално образовање, Техничке школе Ужице и града Ужица дефинишу се права и обавезе у наредном периоду, а након свих планираних радова биће потписан и уговор између града и Техничке школе Ужице. Израда пројектно техничке документације приводи се крају, а почетак радова очекује нас на пролеће наредне године. Дакле, ово је практично наставак веома добре и успешне сарадње, а на радост и добробит наших садашњих и будућих ученика, истакла је градоначелница Јелена Раковић Радивојевић.

Габријела Грујић директорка Канцеларије за дуално образовање истакла је да ће се кроз један овакав пројекат направити велики заокрет у унапређењу стручног образовања не само у погледу развоја дуалног образовања него и неформалног образовања.

– Велика је подршка у претходном периоду локалне самоуправе, а ја још једном изражавам своје велико задовољство што ћемо овим Споразумом о пословно-техничкој сарадњи заправо унапредити дуално образовање у Ужицу и омогућити свим општинама Златиборског округа да у Тренинг центру развијају своје стручне компетенције и тако одговоре на све изазове, које су нам представила пре свега мала и средња предузећа овог региона, на чију иницијативу је и донета одлука о градњи Тренинг центра у Ужицу, рекла је Грујићева.

У њему ће, наглашава директорка Канцеларије за дуално образовање, моћи да се реализују и нови стандарди квалификација у складу са развојем привреде, али и да се унапреди образовање кадрова свих привредника целог Златиборског округа.

– Брзина трансфера знања уз осигурање квалитета образовања јесте оно што ће нам пружити Тренинг центар, омогућићемо приступ комплетно радно способном становништву, јер ће се у њему радити преквалификација, доквалификација, акредитација студијских програма ван седишта. једмноставно, све што је потребно привреди омогућиће се у Тренинг центру, навела је Грујићева.

Према речима Драгана Туцаковића, директора Техничке школе Ужице ово је значајан дан за школу.

– Мислим да је ово једна синергија привреде, града и школе, пример добре праксе како би у наредном периоду требало да радимо са циљем унапређења образовања и решавања проблема привредника који имају дефицитарне кадрове. Важна су нам функционална знања, а кроз рад на савременој опреми омогућићемо нашим ученицима који имају креативне способности да раде и неке иновативне ствари, додао је Туцаковић.

Адаптација простора у комплексу бивше касарне у Крчагову почеће на пролеће и како је пројектом предвиђено радови би требало да буду завршени у року од годину дана.

Извор/фото: РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА