OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Biram srcem, biram Srbiju: Biram Taru

Tokom studijskog putovanja koje je organizovano za novinare nacionalnih i lokalnih medija, Turistička organizacija Srbije preporučila je turistima posetu Nacionalnom parku Tara, plovidbu Drinom, obilazak Perućca i Bajine Bašte. Baš te destinacije bile su odredište još jedne posete u okviru kampanje „Biram Srbiju”.

Zašto je Tara među omiljenim i najposećenijim destinacijama tokom cele godine uverili smo se uživo. Lepota predele, miris borova, uređene staze kroz najlepše šumske pejzaže i vidikovci od kojih zastaje dah pozivnica su i garancija da će se u ovom zelenom kutku Srbije turisti odmoriti, okrepiti i umoriti.

Svako prema svojoj želji. Baš na ovom mestu možete saznati zašto je najveća evropska životinja, mrki medved odabrao ovaj deo sveta za svoje stanište. Takođe i koje endemske vrste nastanjuju ova područja i kako se pravilno koriste hiljade biljaka koje predstavlju pravo bogatstvo ovog nacionalnog parka.

Domaćini iz lokalne turističke organizacije „Tara-Drina” Bajina Bašta uverili su da je najbolji odmor posle aktivnog pešačenja – krstarenje Drinom. I sa obale, Drina je neponovljivo zelena i čudesna za fotografisanje. Zato je nezaobilazna tačka svakog putovanja čuvena Kućica na Drini.

Svaki lokalitet prilika je za avanturu, odmor, relaksaciju, ali i za isprobavanje lokalnih specijaliteta, uglavnom od ribe.

Ako postoji destinacija pogodna za različite generacije i različite zahteve turista, onda je to Tara. Povratak u istoriju, susret sa ponosnom tradicijom doživećete u obližnjem manastiru Rača. Od posebnog je značaja bila Račanska prepisivačka škola, a nakon stradanja manastira i velike seobe Srba 1690.godine, Račani su svoja iskustva preneli severno od Save i Dunava. Sve to ponosni domaćini preneli su novinarima tokom ovog studijskog putovanja.

Destinacija na koju se obavezno odlazi ponovo. Sa takvim utiscima Turistička organizacija Srbije za ovo leto preporučuje Taru.

Biram Srbiju, Biram Taru!

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla