ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Biram srcem, biram Srbiju: Biram Taru

Tokom studijskog putovanja koje je organizovano za novinare nacionalnih i lokalnih medija, Turistička organizacija Srbije preporučila je turistima posetu Nacionalnom parku Tara, plovidbu Drinom, obilazak Perućca i Bajine Bašte. Baš te destinacije bile su odredište još jedne posete u okviru kampanje „Biram Srbiju“.

Zašto je Tara među omiljenim i najposećenijim destinacijama tokom cele godine uverili smo se uživo. Lepota predele, miris borova, uređene staze kroz najlepše šumske pejzaže i vidikovci od kojih zastaje dah pozivnica su i garancija da će se u ovom zelenom kutku Srbije turisti odmoriti, okrepiti i umoriti.

Svako prema svojoj želji. Baš na ovom mestu možete saznati zašto je najveća evropska životinja, mrki medved odabrao ovaj deo sveta za svoje stanište. Takođe i koje endemske vrste nastanjuju ova područja i kako se pravilno koriste hiljade biljaka koje predstavlju pravo bogatstvo ovog nacionalnog parka.

Domaćini iz lokalne turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta uverili su da je najbolji odmor posle aktivnog pešačenja – krstarenje Drinom. I sa obale, Drina je neponovljivo zelena i čudesna za fotografisanje. Zato je nezaobilazna tačka svakog putovanja čuvena Kućica na Drini.

Svaki lokalitet prilika je za avanturu, odmor, relaksaciju, ali i za isprobavanje lokalnih specijaliteta, uglavnom od ribe.

Ako postoji destinacija pogodna za različite generacije i različite zahteve turista, onda je to Tara. Povratak u istoriju, susret sa ponosnom tradicijom doživećete u obližnjem manastiru Rača. Od posebnog je značaja bila Račanska prepisivačka škola, a nakon stradanja manastira i velike seobe Srba 1690.godine, Račani su svoja iskustva preneli severno od Save i Dunava. Sve to ponosni domaćini preneli su novinarima tokom ovog studijskog putovanja.

Destinacija na koju se obavezno odlazi ponovo. Sa takvim utiscima Turistička organizacija Srbije za ovo leto preporučuje Taru.

Biram Srbiju, Biram Taru!

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА