OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

BiH povlači kvarcne grejalice zbog opasnosti od požara

Bosna i Hercegovina sa tržišta povlači četiri tipa električnih kvarcnnih grejalica, od kojih se dve i uništavaju, jer predstavljaju opasnost od požara i opekotina, a onima koji su kupili jednu od ovih grejalica, preporučuje se da odmah prestanu da je koriste, prenosi danas klix.ba.

Četiri laserske igračke – dve puške, pištolj i pokazivač, takođe se povlače sa tržišta BiH i uništavaju, jer predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida, dok se kupcima preporučuje da ih vrate u prodavnicu gde je proizvod kupljen ili uvozniku.

Grejalice „Zilan“ i „Dekoterm“, poreklom iz Turske, predstavljaju opasnost od požara i opekotina, jer imaju mehanizam koji uključuje/isključuje grejače kada se grejalica uspravi/obori, dok im uključivanja rade iako nijedan grejač prethodno nije vidljivo usijan.

Proizvodi nisu usklađeni sa Naredbom o električnoj opremi namenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica.

Opasnost od požara i opekotina predstavljaju i električne kvarcne grejalice poreklom iz Kine – „AWT“ iz istih razloga kao i prethodne dve grejalice.

Laserske igračke – pištolj „Leigh Accuracy P.729S“, puške „NSM.301“ i „M039-3“, pokazivač „Dendžer“ svi poreklom iz Kine, predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida, jer im izmerena srednja snaga laserskog snopa odgovara klasi koja nije dozvoljena.

Sa tržišta BiH povlači se i uništava i kolut za plivanje sa gaćicama tip „Lil` Enimal Pul Flout“, poreklom iz Kine, jer proizvod predstavlja ozbiljan rizik od utapanja, tako da se kupcima preporučuje da ga odmah vrate uvozniku.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Stiže novi paket novčane pomoći: Neki bi mogli da dobiju i do 48.000 dinara

Oglasna Tabla

Upozorenje na najpopularnijem Instagram mestu u Srbiji retko ko vidi dok se fotka: Ovde živi zver

Oglasna Tabla

Grci nas, ipak, ne obavezuju da se vakcinišemo

Oglasna Tabla

Dr Kon otkriva kad bi moglo doći do popuštanja mera u Srbiji: Daleko smo od toga…

Oglasna Tabla

PROTIVPRIRODNI DUG

Oglasna Tabla

Obavezni vojni rok možda već od sledeće godine: Služiće se od tri do šest meseci!

Oglasna Tabla

Opada broj covid pregleda u bolnicama Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Njegov uspeh ponovljen je tek 100 godina kasnije! Ovo je bio PRVI SRBIN na Olimpijadi – Nije mu bilo ravnog!

Oglasna Tabla

Ljubavni ples pegavih lepotica U SRED GRADA: Pastrmke se mreste na toku Đetinje kroz Užice, ali sve bi bilo lepše da je reka čistija

Oglasna Tabla