Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

BiH povlači kvarcne grejalice zbog opasnosti od požara

Bosna i Hercegovina sa tržišta povlači četiri tipa električnih kvarcnnih grejalica, od kojih se dve i uništavaju, jer predstavljaju opasnost od požara i opekotina, a onima koji su kupili jednu od ovih grejalica, preporučuje se da odmah prestanu da je koriste, prenosi danas klix.ba.

Četiri laserske igračke – dve puške, pištolj i pokazivač, takođe se povlače sa tržišta BiH i uništavaju, jer predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida, dok se kupcima preporučuje da ih vrate u prodavnicu gde je proizvod kupljen ili uvozniku.

Grejalice „Zilan“ i „Dekoterm“, poreklom iz Turske, predstavljaju opasnost od požara i opekotina, jer imaju mehanizam koji uključuje/isključuje grejače kada se grejalica uspravi/obori, dok im uključivanja rade iako nijedan grejač prethodno nije vidljivo usijan.

Proizvodi nisu usklađeni sa Naredbom o električnoj opremi namenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica.

Opasnost od požara i opekotina predstavljaju i električne kvarcne grejalice poreklom iz Kine – „AWT“ iz istih razloga kao i prethodne dve grejalice.

Laserske igračke – pištolj „Leigh Accuracy P.729S“, puške „NSM.301“ i „M039-3“, pokazivač „Dendžer“ svi poreklom iz Kine, predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida, jer im izmerena srednja snaga laserskog snopa odgovara klasi koja nije dozvoljena.

Sa tržišta BiH povlači se i uništava i kolut za plivanje sa gaćicama tip „Lil` Enimal Pul Flout“, poreklom iz Kine, jer proizvod predstavlja ozbiljan rizik od utapanja, tako da se kupcima preporučuje da ga odmah vrate uvozniku.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА