Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Биг бенд на Градском тргу


 

У оквиру програма Културног лета у Ужицу, које организују Град Ужице и Градски културни центар, у суботу 20. августа пред ужичком публиком наступиће Биг бенд оркестар РТС-а. Концерт на Тргу Партизана почиње у 21 сат.

Биг Бенд РТС је основан 1954. године, издвајањем дувачког ансамбла из већ постојећег Забавног оркестра Радио Београда (1948). Од самих почетака деловао као велики џез оркестар, у формацији Биг Бенда. Током рада и стварања оркестар је добио изузетне награде и признања. На Џез Фестивалу у Јуан Лес Пинс 1960. године наш ансамбл је освојио прву награду. После своје прве турнеје 1957. године, оркестар је наступао на познатим светским фестивалима (Тел Авив, Монтре, Марсеј, Солун, Минхен), на неколико УНИЦЕФ концерата (Београд, Париз, Женева) и увек са изузетним успехом и врло похвалним критикама.
Током година, са оркестром су наступале највећа светска имена џез музике као што су: Кларк Тери, Бени Голсон, Џони Грифин, Мејнард Фергусон, Тони Скот, Џером Ричардсон, Ерни Вилкинс, Алвин Квин, Реџи Џонсон, Еди Хендерсон…
Оркестар је изнедрио плејаду врхунских солиста који су познати и признати у свету – Миле Павловић, Бора Роковић, Душко Гојковић, Лала Ковачев, Стјепко Гут.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Донација Ротари клубова и Дивац фондације ужичким школама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најукуснији ШАМПИЊОНИ према рецепту из бакине кухиње (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА