ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Биг бенд на Градском тргу


 

У оквиру програма Културног лета у Ужицу, које организују Град Ужице и Градски културни центар, у суботу 20. августа пред ужичком публиком наступиће Биг бенд оркестар РТС-а. Концерт на Тргу Партизана почиње у 21 сат.

Биг Бенд РТС је основан 1954. године, издвајањем дувачког ансамбла из већ постојећег Забавног оркестра Радио Београда (1948). Од самих почетака деловао као велики џез оркестар, у формацији Биг Бенда. Током рада и стварања оркестар је добио изузетне награде и признања. На Џез Фестивалу у Јуан Лес Пинс 1960. године наш ансамбл је освојио прву награду. После своје прве турнеје 1957. године, оркестар је наступао на познатим светским фестивалима (Тел Авив, Монтре, Марсеј, Солун, Минхен), на неколико УНИЦЕФ концерата (Београд, Париз, Женева) и увек са изузетним успехом и врло похвалним критикама.
Током година, са оркестром су наступале највећа светска имена џез музике као што су: Кларк Тери, Бени Голсон, Џони Грифин, Мејнард Фергусон, Тони Скот, Џером Ричардсон, Ерни Вилкинс, Алвин Квин, Реџи Џонсон, Еди Хендерсон…
Оркестар је изнедрио плејаду врхунских солиста који су познати и признати у свету – Миле Павловић, Бора Роковић, Душко Гојковић, Лала Ковачев, Стјепко Гут.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји