6 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

BICIKLISTIČKI MARATON: KRAGUJEVAC-UŽICE-MOSTAR

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar“, 14. po redu, počeće jutros u 9 sati ispred Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“. Ovogodišnji maraton voziće sedam solo biciklista i jedan tandem.

Učesnici će preći trasu dugu oko 440 kilometara i napraviće kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Čačku, Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Ove godine, za raziku od prethodnih, učestvuju samo rekreativci, a ne i profesionalni biciklisti. Plan je da prvog dana ekipa iz Kragujevca stigne u Užice, drugog u Višegrad, trećeg u Sarajevo i četvrtog dana do cilja u Mostar.

Maraton organizuju Paraolimpijska akademija “Junior”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji.

“Manifestacija Tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar” nastala je 2004. godine u čast obnovljenog starog mosta na Neretvi, kada je cilj biciklista oštećenog vida bio da na jedinstven način čestitaju gradu pobratimu ponovno spajanje dveju obala Neretve u starom jezgru koje je pod zaštitom UNESCO. Iste godine se rodila ideja o tradiciji manifestacije koja je već nakon prvog odlaska prepoznata kao nova pokretačka energija obnavljanja regionalne prekogranične saradnje”, navedeno je u saopštenju Paraolimpijske akademije “Junior”.

Izvor: ritamgrada.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krčma Sirogojno (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla