ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бициклистички „Чикер“ маратон прошао кроз Златибор

Бициклистички „Чикер“ маратон ове године данас је прошао и кроз Златибор. Другог дана маратона бициклисти су уживали у вожњи пуној изазова и спектакуларних пејзажа кроз непрегледна пространства Златибора, након чега се после 10 дана вожње кроз најлепше пределе Србије и Републике Српске завршава на Палама 2. јула. На траси дугој 400км бициклисти од Краљева пролазе кроз Гучу, Ариље, Златибор, Тару, Вишеград, Рогатицу, Соколац и Пале.

Циљ организације маратона је спортско-туристички и поред пропагирања бициклизма као спорта, превозног средства и здравог начина живота, промовише и туристичке и културне потенцијале две земље. Због благих успона и падова терена, вожња бицикла на Златибору представља право уживање за љубитеље овог спорта.

МТБЦ ‘’ЧИКЕР’’ из Краљева формиран је 25. октобра 1996. године као удружење грађана са 16 чланова. Данас клуб броји око 50 чланова, различите старосне доби. МТБЦ ‘’Чикер’’ је првенствено формиран као рекреативни клуб, али је убрзо формиран и такмичарски део.

У свету планинског бициклизма, МТБЦ ‘’Чикер’’ је познат и по организовању вишедневних рекреативних тура. Од 2012. године МТБЦ “Чикер”, у сарадњи са туристичким организацијама из Србије и Црне Горе, организује “ЧикерМТБмаратон” чија траса креће из Краљева и завршава се у неком од градова у Црној Гори. Прве године маратон је био део ИПА пројекта: “Одрживи развој бициклизма”, који је проглашен за најбољи пројекат прекограничне сарадње у 2012. години, и финансиран је од стране Европске уније.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду