Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Biciklistička vožnja od Gradske plaže do Staparske banje (FOTO)

Biciklistička vožnja od Gradske plaže do Staparske banje još jedna je od aktivnosti koju je grad Užice organizovao u okviru Evropske nedelje mobilnosti. U saradnji sa Biciklističkim klubom “Era”, Komunalnom i Saobraćajnom policijom i volonterima Crvenog krsta, a uz poklone koji su obezbedili grad i Agencija za bezbednost saobraćaja vožnja je protekla u najboljem redu na zadovoljstvo velikog broja dece koja su učestvovala.

 

Učesnike je dočekao član Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković, uz poruku da se ovakve aktivnosti moraju organizovati mnogo češće.

“Ovo je još jedna od aktivnosti u Evropske nedelje mobilnosti kojom završavamo njeno obeležavanje. Ipak ponoviću ovo ne treba da bude kraj, već početak i broj dece koji je danas došao treba da nam posluži kao primer, da svi koristimo bicikle i idemo peške na posao, a što manje koristimo automobile. Ovu stazu treba maksimalno koristiti, a mi ćemo se truditi da je održavamo i da ona bude na usluzi svim sugrađanima”.

Kao i mnogo puta do sada Biciklistički klub “Era” uzeo je učešće pa su mladi iz kluba, sada već reprezentativci, bili na čelu kolone koju je činilo više od 70 učesnika.

Po rečima Nennada Milivojevića iz BK “Era, suorganizatora manifestacije cilj je bio pokrenuti što više dece i mladih.

“Želeli smo da ih malo odvojimo od računara i mobilnih telefona i da na vrlo kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme. Pritom smo vodili računa i o njihovoj bezbednosti pa smo decu iz Krčagova, kojih je bilo najviše, proveli kroz grad uz pomoć Komunlane i Saobraćajne policije. Drago mi je što imamo ovoliki broj učesnika, ali se nadam da će i profesori fizičkog vaspitanja iz drugih škola u gradu sa svojim učenicima, mnogo aktivnije učestvovati u ovakvim događajima.”

Po rečima Vladimira Aničića, profesora fizičkog vaspitanja iz OŠ “Slobodan Sekulić” odakle je došlo više od 50 učenika, deca su sa zadovoljstvom prihvatila poziv.

“To je, pre svega, rezultat razgovora sa njima, svesni su da je vožnja bicikla veoma bitna za njihovo zdravlje i pravilan razvoj, ali i da na taj način i sami utiču na očuvanje životne sredine”.

Grad je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja obezbedio i adekvatne poklone za sve učesnike, kacige, rukavice, opremu za bicikle .

Evropska nedelja mobilnosti u Užicu je obeležena brojnim aktivnostima, a biciklističkom vožnjom od Gradske plaže do Staparske banje i zvanično je završena. Ipak, po obećanjima nadležnih edukacija dece i mladih o zdravim stilovima života biće nastavljena kroz nove aktivnosti koje će biti organizovane u narednom periodu.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ново радно време Потпећке пећине и Старог града

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бојан из Ужица је херој ковид епидемије: Очекивао запослење, добио шут карту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 7. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Немања Видић кандидат за Кућу славних Премијер лиге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зелено – леви фронт Ужице подржава протест радника ЈКП Биоктош

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделу стипендија студентима из уметничких области са територије Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона алергија – како може да помогне замрзнута коприва

ОГЛАСНА ТАБЛА