12 C
Uzice
октобар 21, 2019
ZLATIBORSKE VESTI

Biciklistička ’’Trka kroz Srbiju’’ 1. avgusta na Zlatiboru

Domaćin dela etape 59. Međunarodne biciklističke ’’Trke kroz Srbiju’’ koja će započeti 29. jula u Istočnom Sarajevu, 1. avgusta biće opština Čajetina i Zlatibor koji će ugostiti više od 150 biciklista iz 30 zemalja sveta.Na konferenciji za medije, povodom najave održavanja biciklističke ’’Trke kroz Srbiju’’ predstavljen je program ovogodišnje trke čiji će domaćini etapa biti gradovi i opštine iz Republike Srpske i Srbije: Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac.

Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju jedna je od najznačajnih sportskih manifestacija, sa dugom tradicijom od 80 godina, zato posebno želim da izrazim zadovoljstvo što su opština Čajetina i Zlatibor, jedan od domaćin ovogodišnje međunarodne biciklističke trke jer i naša lokalna samouprava drži do tradicije što se kroz vreme i potvrdilo budući da ove godine proslavljamo 126 godina od početka organizovanog turizma na Zlatiboru ali smo isto tako usmereni ka razvoju sportskog turizma i sporta uopšte – izjavila je Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina.

Na Zlatiboru su se pripremale brojne sportske ekipe koje su osvajale najsjajnija odličja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i kao što smo doneli sreću ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije koja je na olimpijskim igrama u Riju, 2016. godine, osvojila bronzanu medalju, verujemo da ćemo i ovaj put doneti puno uspeha i biciklistima u kvalifikacijama za učešće na olimpijadi u Tokiju naredne godine – dodala je Jeremić, uputivši poziv svim ljubiteljima sporta da dođu na Zlatibor 1. avgusta i budu deo međunarodne biciklističke ’’Trke kroz Srbiju’’.

Tokom održavanja trke na Zlatiboru, u četvrtak 1. avgusta u periodu od 10 do 11.30 časova biće obustavljen saobraćaj, u delu ulica Miladina Pećinara, Krfska, Jovanke Jeftanović, , Rujanska, Ćaldov put, Sportova i Alekse Popovića. Start i cilj trke planiran je kod restorana Moj zavičaj, zatim trasa ide Rujanskom ulicom, kružnim putem, nastavlja se pored hotela Olimp, hotela Tornik i pored pijace. Nakon Zlatibora, biciklistički karavan će se uputiti ka Mionici.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima na Zlatiboru 14. oktobra

Oglasna Tabla

Jesenji sadržaj u Dino parku (VIDEO)

Oglasna Tabla

Stiže oprema za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

Oglasna Tabla

Studentski forum za popularizaciju nauke na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Čajetinskim prvacima po 5.000 povodom Dečije nedelje

Oglasna Tabla