ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Биће крцато и весело: Златибор за Нову годину чека 50.000 гостију и пола естраде

Оба неписана правила која важе за новогодишње празнике на Златибору биће испоштована и овога пута.

По једном, сви смештајни капацитети биће попуњени толико да ће се тражити кревет више, по другом, у угоститељским објектима на најпосећенијој српској планини од 31. децембра до 2. јануара наступиће малтене пола естраде.

Процене су да ће 2023, у којој ће Златибор обележити 130 година организованог туризма, овде дочекати 50.000 гостију. У импозантну бројку укалкулисано је 40.000 људи који ће одсести у хотелима и приватном смештају и 10.000 посетилаца из околних места који ће доћи на дочек.

До сада је, кажу у Туристичкој организацији Златибор, распродато око 85 одсто расположивих капацитета. Одавде и позив за све који до сада нису резервисали смештај да то што пре учине.

Цене смештаја у хотелима и коначиштима су разнолике и зависе од пуне. Аранжмани од три ноћења крећу се у распону од 20.000 динара до 1.250 евра по смештајној јединици и на бази су полупансионске услуге. Када су у питању аранжмани у којима су цене изражене по особи, три ноћења са полупансионском услугом коштају од 26.000 динара па навише. Најам апартмана, зависно од комфора и локације, креће се од 50 до 100 евра, с тим што има и скупљих.

На Краљевом тргу биће одржана два концерта – један у најлуђој ноћи, други у репризи, а имена извођача за сада нису саопштена.

Али познато је ко ће певати по хотелима, кафићима, ресторанима. Светлана Ражнатовић, Никола Роквић, Милица Тодоровић, Адил Максутовић, Сека Алексић, Мира Шкорић, Тања Савић, Ивана Селаков, Шако Полумента, само нека су од естрадних имена која ће наступати на Златибору.

Зависно од популарности извођача и понуда угоститељских објеката, цене се крећу од 20 евра, колико поједини власници кафића траже само за улаз, до 200 евра колико ће коштати провод са свечаном вечером у једном од елитнијих хотела.

Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА