ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

“Библиотека за све” у школи у Биосци

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

 

Издвојено одељење ОШ “Богосав Јанковић” Кремна у Биосци посетили су заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић, градски већник Ратко Трмчић и директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић. Посета је реализована у оквиру пројекта “Библиотека за све”.

“Реализацијом пројекта “Библиотека за све” шаљемо јасну поруку да деца у сеоским месним заједницама морају имати исте услове за рад и образовање као и деца у градским школама. Због тога су и издвајања из градског буџета све већа. Поред комплетне реконструкције школа у Крвавцима и Гостиници, ради се и у школи у Карану, где ће ускоро кренути и радови на адаптацији простора за вртић. Улажемо и у остале сеоске школе, све са циљем да створимо што боље услове за ученике и запослене”, истакао је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника Ужица.

Према његовим речима када се на то додају огромна улагања у саобраћајну и комуналну инфраструктуру, јасно је да се ради на томе да се сви делови нашег града равномерно развијају.

Основна школа у Биосци прва је сеоска школа на територији града Ужица која је увела електронско вођење евиденције, а захваљујући донацији Министарства просвете опремљена је најсавременијим лаптоповима. Из буџета града су опредељена средства за замену унутрашње столарије.

“Највећа пажња у школи посвећује се ангажовању стручног кадра као и побољшању нивоа квалитета наставе што ће нам и у наредном периоду бити императив, каже Оливера Мисаиловић, директорка ОШ “Богосав Јанковић”.

“Имамо библиотеке у матичној школи у Кремнима, као и у издвојеним одељењима у Биоци и Мокрој Гори, а захваљујући пројекту Народне библиотеке Ужице већ се ради размена књига. Драго нам је да на овај начин наша деца могу да се упознају са радом Народне библиотеке и књигама које наше школске библиотеке не поседују”.

Како истиче директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић, поред школе у Биосци мобилна библиотека је била у школама у Мокрој Гори и Кремнима а у наредном периоду библиотекари ће посетити школе у Гостиници и Карану.

“Са нама су ту и колеге са дечијег одељења, одржали смо радионицу “Библиотека те чека” инспирисану истоименом књигом Јасминке Петровић. Сви ученици издвојеног одељења у Биосци добили су бесплатне чланске карте, тако да ће моћи да користе услуге библиоте у Ужицу”.

План је да се ова услуга и даље развија и да поред ученика у основним школама, могућност да добију књиге у имају и остали грађани у сеоским месним заједницама.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА