OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Библиотека за све” у школи у Биосци

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

 

Издвојено одељење ОШ “Богосав Јанковић” Кремна у Биосци посетили су заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић, градски већник Ратко Трмчић и директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић. Посета је реализована у оквиру пројекта “Библиотека за све”.

“Реализацијом пројекта “Библиотека за све” шаљемо јасну поруку да деца у сеоским месним заједницама морају имати исте услове за рад и образовање као и деца у градским школама. Због тога су и издвајања из градског буџета све већа. Поред комплетне реконструкције школа у Крвавцима и Гостиници, ради се и у школи у Карану, где ће ускоро кренути и радови на адаптацији простора за вртић. Улажемо и у остале сеоске школе, све са циљем да створимо што боље услове за ученике и запослене”, истакао је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника Ужица.

Према његовим речима када се на то додају огромна улагања у саобраћајну и комуналну инфраструктуру, јасно је да се ради на томе да се сви делови нашег града равномерно развијају.

Основна школа у Биосци прва је сеоска школа на територији града Ужица која је увела електронско вођење евиденције, а захваљујући донацији Министарства просвете опремљена је најсавременијим лаптоповима. Из буџета града су опредељена средства за замену унутрашње столарије.

“Највећа пажња у школи посвећује се ангажовању стручног кадра као и побољшању нивоа квалитета наставе што ће нам и у наредном периоду бити императив, каже Оливера Мисаиловић, директорка ОШ “Богосав Јанковић”.

“Имамо библиотеке у матичној школи у Кремнима, као и у издвојеним одељењима у Биоци и Мокрој Гори, а захваљујући пројекту Народне библиотеке Ужице већ се ради размена књига. Драго нам је да на овај начин наша деца могу да се упознају са радом Народне библиотеке и књигама које наше школске библиотеке не поседују”.

Како истиче директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић, поред школе у Биосци мобилна библиотека је била у школама у Мокрој Гори и Кремнима а у наредном периоду библиотекари ће посетити школе у Гостиници и Карану.

“Са нама су ту и колеге са дечијег одељења, одржали смо радионицу “Библиотека те чека” инспирисану истоименом књигом Јасминке Петровић. Сви ученици издвојеног одељења у Биосци добили су бесплатне чланске карте, тако да ће моћи да користе услуге библиоте у Ужицу”.

План је да се ова услуга и даље развија и да поред ученика у основним школама, могућност да добију књиге у имају и остали грађани у сеоским месним заједницама.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА