ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Биатлонци са Златибора са репрезентацијом Србије на Светском првенству (видео)

Четворо такмичара смучарског клуба Златибор биће чланови репрезенрације Србије на предстојећем Светском првенству у Немачкој од 23. до 27. августа. Тиме се овом спорту, који комбинује нордијско скијање и пуцање, посвећује више пажње.

Смучарски клуб Златибор пре неколико година се више посветио раду у секцији биатлона, а сада се та посвећеност исказала уласком четворо клупских чланова у репрезентацију. Браћа Милош и Никола Ђорђевић, Исидора Бућић и Емилија Бућић уз двоје такмичара из Сјенице су чланови државног тима Србије који је од 23. августа на јуниорском ИБУ Светском првенству у летњем биатлону које се одржава у Немачкој. И у стручном тиму су тренери из СК Златибор, Радосав Јелисијевић и Дејан Крсмановић, који је и са сам је некада био такмичар у биатлону , а претходних неколико година радио је у репрезентацији Аргентине.

Четворо златиборских биатлонаца су у претходним недељама боравили на Голији и у Сјеници где су са целим државним тимом спровели припреме. Чланови репрезентације су и прошле сезоне учествовали на међународним такмичењима и тренинг камповима у иностранству.

На Златибор су стигле и нове пушке које су ремонтоване и припремљене за даље коришћење уз испуњавање услова и правне регулативе. Постигут је договор о сарадњи са предузећем Степски соко о спровођењу пуцачких тренинга у стрељани у Мачкату. Смучарски клуб Златибор има велике планове за развој биатлона у општини Чајетина, што као базичног спорта за децу, уз развој добрих резултата сениорских такмичара, али и као вид рекреативног туризма

Биатлон као спорт има дугу традицију на Златибору, а иако са нордијскм скијањем иде руку под руку, ова два спорта су по окриљем два одвојена савеза. Нови одлазак златиборских биатлонаца на велико такмичење није испраћен резултатским притиском, али се очекује да екипа достојно представи Златибор и Србију.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА