OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Безбедност Ужичана увек на првом месту


Са циљем веће безбедности свих суграђана, очувања њихове личне и јавне имовине спроводе се редовне активности на раскресивању и уклањању стабала на градском подручју. Истовремено реализују се и акције пошумљавања.

Годинама уназад градска комисија надлежна за ове послове излази на терен редовно, али и по пријавама грађана и на основу њихове процене ради се на раскресивању или сечи стабала. То су заправо стабла која својом висином, ширином крошње или веома дубоким корењем угрожавају околне објекте или безбедност пролазника.

И у овој години биће реализоване те активности, па је недавно извршена сеча бреза код Прве основне школе. Важно је нагласити да ће стабла која су посечена на овој, али и свим осталим локацијама на пролеће бити замењена, односно биће посађена нова.

 

Један од најважнијих приоритета свакако је заштита животне средине и очување окружења у коме сви боравимо. Због тога се све активности реализују плански уз консултације са стручним лицима, поручују надлежни, уз позив грађанима да и сами пријаве и предоче где је потребно стара стабла заменити новим. Град ће, како се истиче, и у овој години наставити и са акцијом пошумљавања на ширем подручју града.

Извор: узице.рс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla