3.3 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

BEZBEDNO MLEKO PK „ZLATIBOR“

Mlekara PK „Zlatibor“ potpuno je automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Povodom navoda u tekstu „Iz mleka iskipela ešerihija“, objavljenog 17. 12. 2016. koji se poziva na informacije od NOPS, vidi se da je napravljena očigledna greška. Zato upućujemo zvaničan demanti na informaciju da se u mleku koje proizvodi PK „Zlatibor-Zlatibor“ nalaze enterobakterije i ešerihija koli, saopštili su iz ove firme, i naveli da je ugledu mlekare naneta ozbiljna šteta.

– Želimo da istaknemo da je Mlekara PK „Zlatibor“, potpuno automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Na mesečnom nivou se sprovede kontrola više od 1.000 pojedinačnih uzoraka mleka. Svakodnevno se rade mikrobiološke kontrole mleka i proizvoda od mleka, brisevi radnih površina. Svi ti rezulatati ukazuju da je mleko koje iz naše mlekare izlazi na tržište bezbedno i higijenski ispravno – saopštili su iz PK „Zlatibor-Zlatibor“.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Smučarke sa Zlatibora predstavljale Srbiju na Svetskom prvenstvu

Oglasna Tabla

Adaptacija stare škole u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Stamatović: Naprednjaci šire paniku, voda na Zlatiboru je ispravna za piće!

Oglasna Tabla