26.9 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

BEZBEDNO MLEKO PK „ZLATIBOR“

Mlekara PK „Zlatibor“ potpuno je automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Povodom navoda u tekstu „Iz mleka iskipela ešerihija“, objavljenog 17. 12. 2016. koji se poziva na informacije od NOPS, vidi se da je napravljena očigledna greška. Zato upućujemo zvaničan demanti na informaciju da se u mleku koje proizvodi PK „Zlatibor-Zlatibor“ nalaze enterobakterije i ešerihija koli, saopštili su iz ove firme, i naveli da je ugledu mlekare naneta ozbiljna šteta.

– Želimo da istaknemo da je Mlekara PK „Zlatibor“, potpuno automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Na mesečnom nivou se sprovede kontrola više od 1.000 pojedinačnih uzoraka mleka. Svakodnevno se rade mikrobiološke kontrole mleka i proizvoda od mleka, brisevi radnih površina. Svi ti rezulatati ukazuju da je mleko koje iz naše mlekare izlazi na tržište bezbedno i higijenski ispravno – saopštili su iz PK „Zlatibor-Zlatibor“.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla