ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje na teritoriji Grada Užica

Danas je raspisan i otvoren do 29. aprila konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje. Konkurs raspisuju Grad Užice i Fondacija “Ana i Vlade Divac” šestu godinu zaredom, a sa ciljem podrške malim proizvođačima, poljoprivrednim gazdinstvima. Iz domaćinstva Ivane i Dejana Nikitović u Zlakusi, koji su prošle godine dobili plastenik, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević pozvala je sve zainteresovane da se prijave na konkurs i ostvare pravo na ovu donaciju.

Gradonačelnica podseća da je u proteklih šest godina 126 korisnika podržano sa 20 miliona dinara, od čega su 15 miliona dinara sredstva opredeljena budžetom grada Užica, a 5 miliona sredstva koje je uložila Fondacija Divac kroz programe namenjene kozarstvu, ovčarstvu, pčelarstvu i plasteničkoj proizvodnji .

“26 postavljenih plastenika, među kojima je i ovaj pored koga se danas nalazimo svedoče o velikom interesovanju prošle godine, zbog čega smo odlučili da plasteničku proizvodnju podržimo i u ovoj sa ukupno 3,7 miliona dinara od čega su 2 miliona i 700 hiljada dinara sredstva Grada, a milion dinara sredstva Fondacije Divac. Važno je naglasiti da korisnici plastenike dobijaju pod veoma povoljnim uslovima i da prednost pri dodeli imaju mlađi od 45 godina i žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, što se uklapa i u našu strategiju razvoja poljoprivrede u narednom periodu. Želimo da pružimo podršku mladim ljudima i ženama koje žive na selu i ne samo kroz ovakve programe, već i kroz razvoj infrastrukture,” dodala je gradonačelnica.

Ivana Nikitović iz Zlakuse plastenik je dobila prošle godine:

“Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Užicu i Fondaciji Divac na donaciji koja nam je pomogla da unapredimo proizvodnju cveća. Zahvaljujući tim sredstvima, mogli smo da uradimo i neke druge stvari koje su nam olakšale proizvodnju, kaže Ivana.

Bojana Kuzeljević koordinatorka ovog programa podseća da je poljoprivreda jedan od strateških ciljeva Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

“Grad Užice je u nama prepoznao dobrog partenera i naša saradnja nastavlja se na obostrano zadovoljstvo. Konkurs je otvoren od 12. do 29. aprila i mogu se prijaviti svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Grada koji nameravaju da započnu plasteničku proizvodnju ili već imaju iskustva.”

Sve bliže informacije o uslovima i neophodnoj dokumentaciji zaintersovani mogu pogledati OVDE.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце