ОГЛАСНА ТАБЛА
ПОЖЕГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бесплатни уџбеници за све пожешке основце

Обиман дневни ред, од 35 тачака, који се нашао пред одборницима Скупштине започео је усвајањем записника са 4. седнице СО Пожега, након тога одборници су усвојили одлуку о завршном рачуну општине Пожега за 2023. годину, као и одлуку о ребалансу буџета општине Пожега за 2024. годину.

У овиру ребаланса буџета опредељена су средства од 12, 5 милиона динара за бесплатне уџбенике, па ће тако сви ученици од првог до осмог разреда, до почетка нове школске године, добити нове уџбенике, преноси Радио Пожега.

Одборници су усвојили измену и допуну плана генералне регулације, која се односи на 28 локалитета, од чега су посебно значајни траса обилазнице за Косјерић, саобраћајна решења у индустријској зони и кружни ток на Ариљској рампи. Одборници су усвојили извештај о пословању регионалних предузећа ЈП „Рзав” Ариље, ЈП „Дубоко” Ужице и ТО „Регије Западна Србија” за 2023. годину.

Усвојени су и годишњи извештаји о раду и финансијски извештаји за 2023. годину ЈП „Развојна агенција”, ЈКП „Наш Дом”, ЈП „Скрапеж воде”, Народне библиотеке, Центрс за социјални рад, Туристичке организације Пожега, СКЦ Пожега и Предшколске установе „Олга Јовичић Рита”.

У наставку седнице одборници су усвојили оперативни план од поплава за подручје општине Пожега, као и стратегију развоја социјалне заштите наше општине за период 2024/2029. година, и дали сагласност на решење о образовању Штаба за ванредне ситуације општине Пожега.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду