17.4 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZDRAVLJE

Besplatni preventivni pregledi za sve građane

Odlukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije u Domu zdravlja Čajetina, kao i u Opštoj bolnici Užice u nedelju – 15. oktobra će se obavljati besplatni preventivni pregledi, i to u vremenu od 8 do 16 časova. Uput za preglede nije potreban a na njih se mogu javiti i pacijenti koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Ovo je nastavak akcije koju je prošlog meseca pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a koja se sastoji od preventivnih zdravstvenih pregleda koji bi prema planu trebalo da se organizuju svakog meseca.

„Cilj je da se zdravstvene ustanove približe građanika, kako bi imali bolji uvid u zdravstveno stanje naših građana. Sa druge strane, mi smo više puta naglašavali zašto je preventiva značajna. Značajna je zbog toga jer ako mi neki problem uočimo na vreme onda su nam komplikacije manje, lakše ga rešavamo. Samim tim i lečenje je jeftinije i efikasnije, kako za zajednicu tako i za pojedinca“, kaže vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Mirjana Đurović.DSC_0519 (Large)

Pregledi koji su planirani za nedelju, 15. oktobar su: ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i labaratorijski test PSA. To je prostata specifični antigen koji se odnosi na rano otkrivanje karcinoma prostate.

„Svi muškarci stariji od 50 godina mogu da dođu toga dana i daju krv na analizu. Mi ćemo mi te serume prikupiti i u ponedeljak poslati u Opštu bolnicu Užice, pošto mi nemamo reagense za takvu analizu. Zatim će pacijentima biti javljeno kakvi su rezultati analize“, dodaje Đurovićka.

Nadležni iz Doma zdravlja Čajetina svojim građanima poručuju da iskoriste ovu priliku i provere svoje zdravlje. Ukoliko imaju nekih nedoumica ili su im potrebne dodatne informacije mogu pozvati broj telefona 3833000.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla