OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Besplatni pregledi za sve sportiste u Užicu (VIDEO)

Po osnovu ugovora koji je potpisan između Grada Užica, Zdravstvenog centra i Sportskog saveza Užice svi sportisti u našem gradu imaće mogućnost da dva puta godišnje besplatno obave kompletan zdravstveni pregled. Za nekoliko dana sa radom će početi ambulanta sportske medicine, u prostoru koji je užički Dom zdravlja opredelio za tu namenu. Prema rečima Ratka Trmčića, člana Gradskog veća zaduženog za društvene delatnosti, Užice je i jedini grad u Srbiji koji u tu svrhu izdvaja sredstva iz budžeta.

Ratko Trmčića, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti i Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice

” Grad će i u narednom periodu ulagati u razvoj sporta, a sa namerom da podrži sve sportske klubove nedavno je izvršena i raspodela predviđenih budžetskih sredstava. Za 63 kluba opredeljena su sredstva u iznosu od 42 miliona i 750 hiljada dinara, a ukupno ove godine iz budžeta je za sport opredeljeno 53 miliona dinara. Za rad sportske ambulante Grad izdvaja pola miliona dinara”, podseća Trmčić.

Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice izrazio je veliku zahvalnost gradonačelnici i njenom timu, Zdravstvenom centru i Domu zdravlja Užice, što su, kako je istakao, prepoznali značaj ove usluge za oko 2000 sportista u našem gradu

“Nekoliko decenija unazad Užice je prepoznatljivo po tome što ima svoju ambulantu sportske medicine. Zakon o sportu garantuje besplatan pregled svim sportistima do 14 godina starosti, a u Užicu je, zahvaljujući razumevanju gradskog rukovodstva, ta usluga od ove godine besplatna za sve sportiste koji su registrovani u Sportskom savezu Užice bez obzira na godine.”

Ambulanta će, po Kuzmanovićevim rečima, početi sa radom kroz nekoliko dana, uprkos aktuelnoj teškoj situaciji usled pandemije kovida 19, jer veoma je važno da sportisti na adekvatan način budu pregledani, da treniraju i budu bezbedni:

“Svedoci smo povreda i tragedija na terenima koji se događaju zbog neadekvatnih pregleda. Nadamo se da ćemo u budućnosti ovu ambulantu i adekvatno opremati kako bi obavljali sve neophodne preglede, u skladu sa Zakonom o sportu i scim pravilnicima za zdravstvenu zaštitu sportista.”

Po osnovu ugovora sa Sportskim savezom preglede u ambulanti obavljaće doktor Dragan Radojević i to do povratka sa specijalizacije doktora Aleksandra Todorovića, koji će sredinom aprila meseca početi da radi u ovoj ambulanti. Pregledi će biti omogućeni i za sportiste iz okruga i regiona, koji će na osnovu cenovnika plaćati tu uslugu, a novac će biti korišćen za nabavku nove opreme jer je postojeća stara oko dve decenije.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla