9.1 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Besplatni pregledi građana nisu otkazani

U svim bolnicama na području Zlatiborskog okruga su zabranjene posete pacijentima, zbog porasta oboljenja sličnog gripu i nesigurne epidemiološke situacije u vezi sa morbilama u Srbiji.

– Po preporuci Zavoda za javno zdravlje Užice, obzirom na nestabilnu epidemiološku situaciju respiratornih oboljenja i porasta broja oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija na teritoriji Zlatiborskog okruga, kao i nesigurnu epidemiološku situaciju u vezi sa morbilama u Srbiji, u Opštoj bolnici Užice, Opštoj bolnici Priboj i Opštoj bolnici Prijepolje, zabranjuju se posete pacijentima, navedeno je u saopštenju uprave Zdravstvenog centra Užice, u kome se dodaje da će „zabrana trajati do poboljšanja epidemiološke situacije“.

S druge strane, preventivni i besplatni pregledi koji su građanima ponuđeni u nedelju, 25.februara, nisu otkazani.

– Građani koji dolaze na preventivne preglede neće biti u kontaktu sa pacijentima koji su smešteni u bolnicama. U Užicu će se pregledi obavljati u ambulantama i laboratoriji koje su odvojene od stacionarnog dela. Građani sami treba da odluče da li će se, zbog porasta broja oboljenja sličnog gripu, odazvati pregledima, ali oni nisu otkazani, rekla je za Danas Danijela Vasiljević, portparolka Zdravstvenog centra Užice.

U okviru akcije Ministarstva zdravlja, u bolnicama i domovima zdravlja u Zlatiborskom okrugu, građani će moći da, u nedelju od 8 do 16 časova, bez lekarskog uputa, obave preglede kod oftamologa i kardiologa i da u laboratoriji dobiju analize vrednosti šećera u krvi i marker tumora prostate i jajnika.

Izvor:danas.rs/Piše i Foto: NENAD KOVAČEVIĆ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla