16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Besplatni pregledi dece u Dino-parku

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, Dino park na Zlatiboru, osmislio je niz aktivnosti. Pored edukativne radionice o ekologiji, nadležni Dino parka rešili su da ovoga dana deci svih uzrasta priušte i besplatan pregled kičme i stopala.

U nedelju, 22. aprila u Dino parku na Zlatiboru će tim lekara iz Čačka vršiti besplatan pregled dece. Reč je o pregledu kičme i stopala koji će obaviti specijalista fizijatar. Imajući u vidu rezultate sistematskih pregleda u osnovnim i srednjim školama koji govore da su deformiteti kičmenog stuba dece u Srbiji u porastu iz godine u godinu, ovi pregledi će biti i te kako dobrodošli.

„Tu će biti dr Aleksandra Kostić iz Čačka sa svojim timom koji radi u poliklinici „Ekovel“. Ono što je važno istaći jeste to da u Čajetini i Užicu nemaju takve preglede već u Čačku, pa smo odlučili da našim meštanima približimo to i da im omogućimo da potpuno besplatno pregledaju svoju decu kako bi ona sigurnim korakom mogla da prošetaju našom planetom“, objašnjava Milica Zec, menadžer Dino – parka.

Na preglede imaju pravo kako deca sa teritorije opštine Čajetina, tako i deca koja trenutno borave na Zlatiboru, a pregledi dece će početi od 10 časova. Osim pregleda kod specijaliste, zaposleni u Dino parku osmislili su i niz aktivnosti kojima će obeležiti Dan planete Zemlje.

„Decu očekuje zabavno-edukativni program koji će se odvijati iznad Dečjeg sela, a to je poligon spretnosti a potom edukacija kojom bi smo našim klincima i klincezama približili kako da zaštitimo planetu Zemlju“.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla