OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

У оквиру пројекта ЛАКШЕ ДО БОЉЕГ ВИДА – „Еликсир“ долази код вас, Општина Чајетина обезбедила је за своје становнике бесплатне очне прегледе у сарадњи са Специјалном офталмолошком болницом „Еликсир“ из Новог Сада и очном клиником „Фјодоров“, Калуга – Русија.

Прегледе на Златибору у просторијама Културног центра Златибор 17. и 18. јануара обавља Др Сергеј Јаковљевич Ромањенко, главни хирург МТК „Микрохирургија ока“ из Калуге. Приликом прегледа намењених деци и одраслима на располагању је најсавременија мобилна офталмолошка опрема, стручни медицински тимови болнице „Еликсир“ и офталмолога из Русије, могућност одређивања диоптрије и израда наочара у Оптици „Еликсир“, а након тога сви заинтересовани имају могућност лечења у болници „Еликсир“ у Новом Саду и на очној клиници „Фјодоров“ у Калуги.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ у Новом Саду, чији је оснивач Српско-руско друштво „Еликсир-Калуга“ д.о.о. Нови Сад, заправо је наставила рад Специјалистичке офталмолошке ординације „Еликсир“, али и сарадњу са Очном клиником „Фјодоров“, Федералном државном установом истоименог Међусекторског научно-техничког комплекса Микрохирургија ока Министарства здравља Руске Федерације – (започету још 1989. године) у оквиру Програма „У Калугу по бољи вид”. Благодарећи дугогодишњој стручној и пословној сарадњи са чувеном руском Очном клиником, болница „Еликсир“ располаже најсавременијом опремом за дијагностику, операције и лечење ока деце и одраслих. Она је ексклузивни представник Очне клинике „Фјодоров“ у нашој земљи, и целом региону.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ из Новог Сада ушла је у јединствени пројекат под називом Лакше до бољег вида –„Еликсир“ долази код вас, у сарадњи са локалним самоуправама градова и општина Републике Србије и Домовима здравља, а уз подршку Фонда за развој АП Војводине. У оквиру тог Пројекта, током 2021. Обављени су бесплатни прегледи очију код више од 4.000 пацијената. Офталмолошки прегледи деце и одраслих обављени су на најновијој офталмолошкој опреми водећих светских произвођача која је прилагођена за теренски рад, коју је болница „Еликсир“ набавила специјално за ту намену. Поред медицинског тима ове болнице у пројекту учествују гостујући лекари са руске Очне клинике „Фјодоров“ из Калуге, Федералне државне установе Министарства здравља Руске Федерације, са којом болница „Еликсир“ има сарадњу дуже од три деценије. Захваљујући тој сарадњи, Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ уз помоћ офталмохирурга из Русије који стално гостују у свом седишту у Новом Саду у могућности је да пружи квалитетну офталмолошку услугу, најсложенију дијагностику, лечење и операције ока.

Позивом на број 060 370 28 00 можете заказати бесплатан очни преглед сваког радног дана од 9 до 15 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА