Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

У оквиру пројекта ЛАКШЕ ДО БОЉЕГ ВИДА – „Еликсир“ долази код вас, Општина Чајетина обезбедила је за своје становнике бесплатне очне прегледе у сарадњи са Специјалном офталмолошком болницом „Еликсир“ из Новог Сада и очном клиником „Фјодоров“, Калуга – Русија.

Прегледе на Златибору у просторијама Културног центра Златибор 17. и 18. јануара обавља Др Сергеј Јаковљевич Ромањенко, главни хирург МТК „Микрохирургија ока“ из Калуге. Приликом прегледа намењених деци и одраслима на располагању је најсавременија мобилна офталмолошка опрема, стручни медицински тимови болнице „Еликсир“ и офталмолога из Русије, могућност одређивања диоптрије и израда наочара у Оптици „Еликсир“, а након тога сви заинтересовани имају могућност лечења у болници „Еликсир“ у Новом Саду и на очној клиници „Фјодоров“ у Калуги.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ у Новом Саду, чији је оснивач Српско-руско друштво „Еликсир-Калуга“ д.о.о. Нови Сад, заправо је наставила рад Специјалистичке офталмолошке ординације „Еликсир“, али и сарадњу са Очном клиником „Фјодоров“, Федералном државном установом истоименог Међусекторског научно-техничког комплекса Микрохирургија ока Министарства здравља Руске Федерације – (започету још 1989. године) у оквиру Програма „У Калугу по бољи вид”. Благодарећи дугогодишњој стручној и пословној сарадњи са чувеном руском Очном клиником, болница „Еликсир“ располаже најсавременијом опремом за дијагностику, операције и лечење ока деце и одраслих. Она је ексклузивни представник Очне клинике „Фјодоров“ у нашој земљи, и целом региону.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ из Новог Сада ушла је у јединствени пројекат под називом Лакше до бољег вида –„Еликсир“ долази код вас, у сарадњи са локалним самоуправама градова и општина Републике Србије и Домовима здравља, а уз подршку Фонда за развој АП Војводине. У оквиру тог Пројекта, током 2021. Обављени су бесплатни прегледи очију код више од 4.000 пацијената. Офталмолошки прегледи деце и одраслих обављени су на најновијој офталмолошкој опреми водећих светских произвођача која је прилагођена за теренски рад, коју је болница „Еликсир“ набавила специјално за ту намену. Поред медицинског тима ове болнице у пројекту учествују гостујући лекари са руске Очне клинике „Фјодоров“ из Калуге, Федералне државне установе Министарства здравља Руске Федерације, са којом болница „Еликсир“ има сарадњу дуже од три деценије. Захваљујући тој сарадњи, Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ уз помоћ офталмохирурга из Русије који стално гостују у свом седишту у Новом Саду у могућности је да пружи квалитетну офталмолошку услугу, најсложенију дијагностику, лечење и операције ока.

Позивом на број 060 370 28 00 можете заказати бесплатан очни преглед сваког радног дана од 9 до 15 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У јануару најмања просечна примања била у западној Србији и Шумадији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у свету – италијански лекари „аутотрансплантацијом“ вратили вид слепом човеку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 26. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела пријава за бесплатне уџбенике које обезбеђује Министарство просвете

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан сећања на жртве НАТО агресије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Против СРЈ 1999. вођен нуклеарни и хемијски рат – повећан број тумора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна плата у Србији 82.769 динара, у Београду преко 104 хиљаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње летње рачунање времена – ноћас часовнике померамо сат унапред

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 25. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА