ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

У оквиру пројекта ЛАKШЕ ДО БОЉЕГ ВИДА – „Еликсир“ долази код вас, Општина Чајетина обезбедила је за своје становнике бесплатне очне прегледе у сарадњи са Специјалном офталмолошком болницом „Еликсир“ из Новог Сада и очном клиником „Фјодоров“, Kалуга – Русија.

Прегледе на Златибору у просторијама Kултурног центра Златибор од 01. до 03. јуна обавља Др Јулија Кулигина. Приликом прегледа намењених деци и одраслима на располагању је најсавременија мобилна офталмолошка опрема, стручни медицински тимови болнице „Еликсир“ и офталмолога из Русије, могућност одређивања диоптрије и израда наочара у Оптици „Еликсир“, а након тога сви заинтересовани имају могућност лечења у болници „Еликсир“ у Новом Саду и на очној клиници „Фјодоров“ у Kалуги.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ у Новом Саду, чији је оснивач Српско-руско друштво „Еликсир-Kалуга“ д.о.о. Нови Сад, заправо је наставила рад Специјалистичке офталмолошке ординације „Еликсир“, али и сарадњу са Очном клиником „Фјодоров“, Федералном државном установом истоименог Међусекторског научно-техничког комплекса Микрохирургија ока Министарства здравља Руске Федерације – (започету још 1989. године) у оквиру Програма „У Kалугу по бољи вид”. Благодарећи дугогодишњој стручној и пословној сарадњи са чувеном руском Очном клиником, болница „Еликсир“ располаже најсавременијом опремом за дијагностику, операције и лечење ока деце и одраслих. Она је ексклузивни представник Очне клинике „Фјодоров“ у нашој земљи, и целом региону.

Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ из Новог Сада ушла је у јединствени пројекат под називом Лакше до бољег вида –„Еликсир“ долази код вас, у сарадњи са локалним самоуправама градова и општина Републике Србије и Домовима здравља, а уз подршку Фонда за развој АП Војводине. У оквиру тог Пројекта, током 2021. Обављени су бесплатни прегледи очију код више од 4.000 пацијената. Офталмолошки прегледи деце и одраслих обављени су на најновијој офталмолошкој опреми водећих светских произвођача која је прилагођена за теренски рад, коју је болница „Еликсир“ набавила специјално за ту намену. Поред медицинског тима ове болнице у пројекту учествују гостујући лекари са руске Очне клинике „Фјодоров“ из Kалуге, Федералне државне установе Министарства здравља Руске Федерације, са којом болница „Еликсир“ има сарадњу дуже од три деценије. Захваљујући тој сарадњи, Специјална офталмолошка болница „Еликсир“ уз помоћ офталмохирурга из Русије који стално гостују у свом седишту у Новом Саду у могућности је да пружи квалитетну офталмолошку услугу, најсложенију дијагностику, лечење и операције ока.

Преглед ће бити доступан заинтересованима који су већ на листи пријављених која је формирана током претходних офталмолошких прегледа. Благовремено бити објављен контакт телефон за заказивање нових прегледа.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА