7.8 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Besplatni lekarski pregledi za penzionere

U ponedeljak 2. oktobra u prostorijama Udruženja penzionera u Čajetini biće organizovani besplatni lekarski pregledi. Lekari Doma zdravlja vršiće merenje glikemije, holesterola, triglicerida i pritiska i pružati korisne zdravstvene savete. Predledi, koje organizuje Dom zdravlja, UP Čajetina i Crveni krst, vršiće se u vremenu od 10 do 12 časova.

Udruženje penzionera opštine Čajetina, pored generacijskih druženja, dobre zdravstvene zaštite i rehabilitacije u banjama, svojim članovima pruža priliku da po pristupačnim cenama i povoljnim uslovima plaćanja nabave ogrev i zimnicu. Interesovanje je i ove godine bilo veliko, kaže predsednik Udruženja Slavko Pantović i dodaje da je do sada penzionerima isporučeno blizu 1000 kubnih metara drva.

Predstavnici Udruženja penzionera su se maksimalno potrudili da ogrev i zimnicu nabave na vreme, kako bi njihovi članovi bezbrižno dočekali zimu. Poštujući dogovoreni rok dobavljači su ogrevno drvo već isporučili na gotovo sve adrese penzionera koji su otplatu mogli da podele na nekoliko rata.

penzioneri 3„Mi smo ove godine imali blizu 1000 kubika drva da isporučimo našim ljudima. Ostalo je da se isporuči još oko 20 kubika, jer ljudi nisu obezbedili mesto na svom placu. Naplata nam ide dobro, jer to uglavnom radimo preko PIO fonda sa kojim jako dobro sarađujemo. Oni to penzionerima obustavljaju od penzije. Njima je to mnogo lakše nego da kada primi penziju novac donosi na našu blagajnu, a i nama to olakšava poslove“, dodaje Pantović.

Udruženje nije zaboravilo na penzionere slabijeg materijalnog stanja, pa je tokom godine, u više navrata, na njihove adrese isporučilo pakete pomoći sačinjene od hrane i higijenskih sredstava. Sa ovom akcijom nastaviće se i u buduće.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Dve bronzane medalje za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla