4.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Besplatni lekarski pregledi za penzionere

U ponedeljak 2. oktobra u prostorijama Udruženja penzionera u Čajetini biće organizovani besplatni lekarski pregledi. Lekari Doma zdravlja vršiće merenje glikemije, holesterola, triglicerida i pritiska i pružati korisne zdravstvene savete. Predledi, koje organizuje Dom zdravlja, UP Čajetina i Crveni krst, vršiće se u vremenu od 10 do 12 časova.

Udruženje penzionera opštine Čajetina, pored generacijskih druženja, dobre zdravstvene zaštite i rehabilitacije u banjama, svojim članovima pruža priliku da po pristupačnim cenama i povoljnim uslovima plaćanja nabave ogrev i zimnicu. Interesovanje je i ove godine bilo veliko, kaže predsednik Udruženja Slavko Pantović i dodaje da je do sada penzionerima isporučeno blizu 1000 kubnih metara drva.

Predstavnici Udruženja penzionera su se maksimalno potrudili da ogrev i zimnicu nabave na vreme, kako bi njihovi članovi bezbrižno dočekali zimu. Poštujući dogovoreni rok dobavljači su ogrevno drvo već isporučili na gotovo sve adrese penzionera koji su otplatu mogli da podele na nekoliko rata.

penzioneri 3„Mi smo ove godine imali blizu 1000 kubika drva da isporučimo našim ljudima. Ostalo je da se isporuči još oko 20 kubika, jer ljudi nisu obezbedili mesto na svom placu. Naplata nam ide dobro, jer to uglavnom radimo preko PIO fonda sa kojim jako dobro sarađujemo. Oni to penzionerima obustavljaju od penzije. Njima je to mnogo lakše nego da kada primi penziju novac donosi na našu blagajnu, a i nama to olakšava poslove“, dodaje Pantović.

Udruženje nije zaboravilo na penzionere slabijeg materijalnog stanja, pa je tokom godine, u više navrata, na njihove adrese isporučilo pakete pomoći sačinjene od hrane i higijenskih sredstava. Sa ovom akcijom nastaviće se i u buduće.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla