1.3 C
Uzice
децембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Besplatni lekarski pregledi za penzionere

U ponedeljak 2. oktobra u prostorijama Udruženja penzionera u Čajetini biće organizovani besplatni lekarski pregledi. Lekari Doma zdravlja vršiće merenje glikemije, holesterola, triglicerida i pritiska i pružati korisne zdravstvene savete. Predledi, koje organizuje Dom zdravlja, UP Čajetina i Crveni krst, vršiće se u vremenu od 10 do 12 časova.

Udruženje penzionera opštine Čajetina, pored generacijskih druženja, dobre zdravstvene zaštite i rehabilitacije u banjama, svojim članovima pruža priliku da po pristupačnim cenama i povoljnim uslovima plaćanja nabave ogrev i zimnicu. Interesovanje je i ove godine bilo veliko, kaže predsednik Udruženja Slavko Pantović i dodaje da je do sada penzionerima isporučeno blizu 1000 kubnih metara drva.

Predstavnici Udruženja penzionera su se maksimalno potrudili da ogrev i zimnicu nabave na vreme, kako bi njihovi članovi bezbrižno dočekali zimu. Poštujući dogovoreni rok dobavljači su ogrevno drvo već isporučili na gotovo sve adrese penzionera koji su otplatu mogli da podele na nekoliko rata.

penzioneri 3„Mi smo ove godine imali blizu 1000 kubika drva da isporučimo našim ljudima. Ostalo je da se isporuči još oko 20 kubika, jer ljudi nisu obezbedili mesto na svom placu. Naplata nam ide dobro, jer to uglavnom radimo preko PIO fonda sa kojim jako dobro sarađujemo. Oni to penzionerima obustavljaju od penzije. Njima je to mnogo lakše nego da kada primi penziju novac donosi na našu blagajnu, a i nama to olakšava poslove“, dodaje Pantović.

Udruženje nije zaboravilo na penzionere slabijeg materijalnog stanja, pa je tokom godine, u više navrata, na njihove adrese isporučilo pakete pomoći sačinjene od hrane i higijenskih sredstava. Sa ovom akcijom nastaviće se i u buduće.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poletarci i pioniri Karate kluba „Užice“ brilijantni u Čačku

Oglasna Tabla

Održana tibina o uznapredovalom raku dojke – “Zajedno za život pred nama“ (FOTO)

Oglasna Tabla

Održana promocija romana Mundo Libre u Gradskoj kući u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

PROLEĆE U DECEMBRU: Danas pretežno sunčano i toplije, do 18 stepeni

Oglasna Tabla

ZLATNI KIK BOKSER! Promenili su mu 12 rivala, a onda je pred našim Filipovićem pao iskusni Crnogorac!

Oglasna Tabla

Dragica, Luka i Andrej u Kini osvojili nagradu za orginalni nastup

Oglasna Tabla

Kome će najveću korist doneti Moravski koridor

Oglasna Tabla

Studenti Srbije za dečiju prazničnu radost

Oglasna Tabla

Veče novovaroških pesnika u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla