ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Besplatna pravna pomoć svakog radnog dana od 11 do 14 časova

Od kada je počela sa radom, Kancelarija za besplatnu pravnu pomoć, građani Užica najviše su se obraćali za pomoć u postupcima razvoda brakova, a bilo je i slučajeva podnošenja prijava zbog nepoštovanja određenih sudskih odluka, kao i porodičnog nasilja, kaže Tamara Bajrović diplomirani pravnik, zadužena za ovu vrstu podrške građanima.

Kancelarija za besplatnu pravnu pomoć u Gradskoj upravi Užice na raspolaganju je građanima svakog radnog dana u vremenu od 11 do 14 časova.

Prema Zakonu o bespatnoj pravnoj pomoći koji je počeo sa primenom 1.oktobra 2019. godine, ovo pravo mogu iskoristiti građani koji su korisnici prava na socijalnu pomoć, korisnici dečijeg dodatka, žrtve nasilja u porodici , nezaposlena lica, penzioneri sa najnižim primanjima, osobe sa invaliditetom…

Pružanje besplatne pravne pomoći nije dozvoljeno u privrednim sporovima, postupku registracije pravnog lica, postupku naknade štete za povredu časti i ugleda, postupku u kome bi vrednost spora bila u očiglednoj i značajnoj nesrazmeri sa troškovima postupka.

Posebnom gradskom odlukom omogućeno je i da pravo na pravnu pomoć pod povlašćenim uslovima mogu iskoristiti i ostali građani, koji ne ispunjavaju ove uslove. Oni postupke potpisivanja ugovora, podnesaka i tužbi mogu obaviti uz naknadu koja je znatno povoljnija od advokatske tarife.

Besplatna pravna pomoć sastoji se od pružanja pravnih saveta, sastavljanja podnesaka, zastupanja i odbrane. Lica iz navedenih kategorija koja ispunjavaju uslove zahtev podnose u pisarnici Gradske uprave, a o svim detaljima vezano za pružanje besplatne pravne pomoći mogu se informisati i telefonom na broj 590 – 101 , takođe radnim danima u vremenu od 11 do 14 časova.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа