ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Besplatna podela auto sedišta u Kulturnom centru na Zlatiboru (VIDEO)

Od 2018. godine Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina, pod pokroviteljstvom Opštine dva puta godišnje organizuje akcije besplatne dodele auto-sedišta za decu. Značaj korišćenja auto sedišta za najmlađe još jednom je ponovljen danas u sali Kulturnog centra na Zlatiboru kada je izvršena podela preko 100 sedišta. U ime opštine Čajetina, zamenik predsednika opštine Miloje Rajović poželeo je dobrodošlicu roditeljima i deci ističući koliko je bitno poštovanje pravila u saobraćaju i savesno ponašanje svih nas naročito kada su u pitanju naši najmlađi.

Za dobijanje besplatnih auto sedišta, za decu rođenu u drugoj polovini 2020. godine kao i za roditelje koji su propustili da konkurišu u prvoj polovini godine, stiglo je preko 100 zahteva. Njihovo korišćenje nalaže zakon, ali glavni cilj treba da bude jačanje svesti i odgovornosti roditelja. Zbog toga se svake godine prilikom dodele auto sedišta organizuje i edukacija, kojoj je poželjno prisustvovati.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije nismo mogli ove godine da pozovemo koleginicu Marijanu iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja koja održi i prezentaciju i obuku ali i mi smo prošli tu obuku i licencirani smo da pomognemo ljudima i da ih edukujemo kako se pravilno koristi dečje auto sedište. Uprkos ovim redukovanim uslovima nismo želeli da dodela prođe bez našeg saveta. Roditeljima smo pokazali na koji način se pravilno postavlja sedište u auto i takođe smo na raspolaganju svima da izađemo na teren i na licu mesta postavimo sedište u automobil“, kaže Goran Sekulić, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina.

Opština Čajetina svake godine izdvaja razne podsticaje kako bi olakšala život svojim sugrađanima, a tu spadaju i veoma značajni podsticaji za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dete. Sa tom politikom će se kroz razne vidove nastaviti i dalje.

„Za Opštinu je velika čast i zadovoljstvo da podelimo našim najmlađim sugrađanima sedišta kako bi bezbedno mogli da učestvuju u saobraćaju. U zadnjih 15 godina broj novorođene dece se povećava; 2006. godine rođene su 104 bebe, 2019. 175 a 2020. 157 beba i to su brojke koje nas raduju. Mi ćemo se truditi da i dalje stvaramo takav ambijent u našoj opštini kako bi sve veći broj ljudi ovde dolazio i radio i naravno cilj nam je da se iz godine u godinu povećava broj novorođenčadi, a mi smo tu samo kako bismo simbolično pomogli“, rekao je Miloje Rajović, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Nakon prezentacije o pravilnoj upotrebi sedišta za decu, roditeljima su ona svečano i uručena. Ovaj potez Opštine i Saveta svakako je obradovao roditelje pomogavši im da bezbolnije reše ovu stavku kućnog budžeta.

 

Izvor:zlatiborpress.rs/Danka Milovanović

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце