18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„BESMRTNI PUK“: SRPSKA TRUBA NA ULICAMA MOSKVE

Duvački orkestar Dejana Lazarevića učestvovaće ove godine na manifestaciji „Besmrtni puk“ koja se održava u Moskvi povodom 9. maja, Dana pobede.

„Besmrtni puk“ — šetnja potomaka onih koji su poginuli u Drugom svetskom ratu — tradicionalna se održava u celoj Rusiji, a samo prošle godine na manifestaciji su se okupilo desetine hiljada Moskovljana, među njima je bio i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je nosio portret svog oca.

Ove godine će moskovskim ulicama prošetati i duvački orkestar Dejana Lazarevića. Osnovan je 2002. godine, od tada ima brojne javne nastupe u zemlji i inostranstvu.

Prvi put su nagrađeni godinu dana nakon osnivanja, 2003. godine, kada je Dejan sa svojim orkestrom na Saboru trubača u Guči, dobio Zlatnu trubu. Nakon toga, nagrade su se godinu za godinom nizale jedna za drugom.

U Beogradu će šetnja biti organizovana drugi put, kada će učesnici manifestacije ponovo izaći na beogradske ulice sa portretima svojih bližnjih.

Organizatori „Besmrtnog puka“ u Beogradu ove godine su Medijski centar „Ruski ekspres“, Srpsko odeljenje Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Koordinacioni savet ruskih sunarodnika, dok su medijski partneri „Ruski ekspres“, agencija „Sputnjik“, „Ruska reč“ i portal „Senica“.

Izvor:rs.sputniknews.com/footo:facebook

cest

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla