10.8 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

BERAČ MALINA DOBIO SUNČANICU I VIDEO FARAONA, GAZDA GA OTPUSTIO

Berač malina Nemanja Ubiparić koji je usled visokih temperatura dobio sunčanicu tvrdi da je video egipatskog faraona, a gazda za kog je radio dao mu je otkaz. Ovaj neobični događaj se odigrao u planinskom predelu Arilja gde berba maline još uvek traje.

„Brao sam maline na temperaturi od 40 stepeni, iznenada mi se slošilo i dobio sam sunčanicu, ali sam uveren da sam na vrhu malinjaka video egipatskog faraona. On mi se obratio i rekao da mu je drago što 3000 godina nakon nestanka Egipta može da vidi roba kako vredno radi. Faraon mi je rekao i da mu se dopada naš društveni sistem na čijem se vrhu nalaze hladnjačari, ispod njih malinari, a na dnu berači“, izjavio je Ubiparić koji je prevežen u Dom zdravlja u Arilju.

Puniša Milojević, vlasnik malinjaka za kog je pomenuti berač radio, kaže da je u pitanju provokacija.

„Taj Ubiparić je neki student filozofije i odmah sam video da će mi praviti probleme. Stalno je pričao ostalim beračima o sindikalnim i radničkim pravima, žalio se što mora da radi 14 sati dnevno i nije bio zadovoljan hranom. Čuo sam ga kako govori o nekom robovskom radu, a druge radnike je nazivao poslednjim robovima u Evropi. U gajbama je prilikom branja pravio neke piramidice od malina želeći da me provocira“, rekao nam je gazda Milojević.

On je poručio dotičnom beraču malina da za taj da neće dobiti celu dnevnicu već samo polovinu.

U urgentnoj službi ariljskog Doma zdravlja saznali smo da se Nemanja Ubiparić nakon primljene infuzije oporavlja od sunčanice i opekotina od sunca. Objasnili su nam da celodnevni rad na ovako visokim temperaturama može izazvati ozbiljne fizičke i psihičke posledice poput halucinacija.

U Ministarstvu za rad su izjavili da i sezonski radnici moraju imati barem ugovor o privremenim poslovima i da se moraju poštovati njihova radnička prava.

„Teško je kontrolisati odnose između vlasnika malinjaka i berača, naročito u udaljenim planinskim krajevima. Jedanput smo u taj ariljski predeo poslali inspektora rada, ali se on izgubio i oštetio službeni automobil na izuzetno lošim putevima. Na kraju smo morali da šaljemo i spasilačku ekipu po njega“, rečeno nam je u ovom ministarstvu.

( Napomena: Događaji i izjave navedeni u ovom satiričnom članku su autorska fikcija i nisu se stvarno odigrali. Svrha ovog teksta nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava. Imena navedena u članku su fiktivna i svaka podudarnost sa stvarnim osobama je slučajna. )

Tekst i fotografije: Dejan Veselinović
Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla