Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Београдски синдикат на Златибору – концерт који се чекао (видео)

Жељно ишчекивани концерт хип хоп бенда Београдски синдикат одржан је у склопу Културног лета на Златибору. Бенд који постоји већ две деценије објавио је током пролећа три нове песме „Љубав у инат“, „Међу звездама“ и „Моја судбина“. Након завршетка летње турнеје започеће са радом и на новом албуму.

 

Концерт Београдског синдиката на Златибору није могла да поквари ни киша која је падала све време трајања концерта. Штавише, овакво време концерту даје додатну жар, прокоментарисао је Феђа Димовић и додао да их је киша пратила и на великом концерту на Ташмајдану који ће остати уписан у историју овог састава.

„Ми смо то увели као неку врсту перформанса, да свирамо за време кишног времена као што је било на Ташу и то доноси бољу атмосферу. Шалу на страну, очекујемо добро вече, оно што ми зовемо синдикални тренинг, да публика пева свим срцем са нама наше песме. Организација је супер, бина је фантастична а и озвучење је одлично. Ми смо и породично везани за Златибор, ова екипа доста често долази и баш ми је драго што смо данас овде, искористићу сво ово време да евоцирам неке лепе успомене и да обиђем нека места која волим“, рекао је Феђа Димовић.

Концерт су отворили песмом „Свим срцем“ а потом су уследиле добро познате „Ја у животу имам све“, „Алал вера“, „Пороци Београда“, „Још ову ноћ“. Посебне емоције код публике изазвале су нумере „Догодине у Призрену“ и „Једина српска“  уз које су гореле и бакље које су додатно загрејале атмосферу .

„Оно што је најдивније од свега је то кад видиш да ти публика истовремено пева и нове и старе песме, не живимо од старе славе. Наше нове песме „И даље кидам“, „Љубав у инат“, „Стара гарда“, „Догодине у Призрену“ су песме које праве најбољу атмосферу на нашим концертима, чак су слушаније него оне старе а опет кажем да су старе антологијске, попут баладе „Дисиденте“ или „Дивљина“ и многе друге. У великом смо залету још од Спенса у Новом Саду који смо напунили за време короне, затим Ташмајдан и сада ова мала летња турнеја где нас дочекује хиљаде људи и сјајна атмосфера. Видимо да људи и даље желе да слушају нашу музику и то нам даје наду да ћемо и даље радити и правити нове хитове“.

Током више од две деценије постојања јаким и оштрим римама учврстили су трон најбољег реп састава у земљи. Последњих година њихов рад су обележили синглови попут Систем те лаже, Догодине у Призрену, Свиће зора. Управо због одбране православних светиња на Косову и Метохији и у Црној Гори одликовани су од стране Митрополије црногорско-приморске.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА