13.9 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Beba nađena ispred crkve u Čajetini dobila ime

Beba koja je pronađena ispred crkve u Čajetini zvanično je dobila ime Jovan Gavrilović, odlučio je centar za Socijalni rad. Ime Jovan izabrano je po svecu Jovanu Bogoslovu, kojem je posvećen praznik na koji je mališan pronađen, a prezime je dobio po Sv. Arhangelu Gavrilu kojem je posvećena crkva u Čajetini.

U saopštenju Centra za socijalni rad navodi se sledeće:

Centar za socijalni rad opštine Čajetina, u ponedeljak 5. novembra, na osnovu člana 341 Porodičnog zakona, stav 2 i člana 54 stav 4 Zakona o matičnim knjigama i člana 136 Zakona o opštem upravnom postupku, maloletnom muškom detetu, koje je pronađeno u porti crkve u Čajetini 9.oktobra, a rođenog istog datuma od nepoznatih roditelja, određeno je lično ime Jovan i prezime Gavrilović. Rešenjem je naloženo Matičnoj službi opštine Čajetina da izvrši upis u Matičnu knjigu rođenih. Ono što predstoji, a u zakonskim okvirima je određivanje najboljeg oblika zaštite koji je u interesu maloletnog deteta.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla