ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Beba heroj: Vladimir se 15 dana borio sa korona virusom, njegovi roditelji kažu da su prošli pakao

[yop_poll id=“1″]
 

– Šest dana je primao antibiotike, a jednom je čak morao da primi infuziju – kaže dečakov otac
Beba stara svega dvadesetak dana uspešno je pobedila infekciju virusom korona. Lekari KBC „Dr Dragiša Mišović“ 15 dana su brinuli o oporavku malog Vladimira Bojanića, koji je hospitalizovan kada je ustanovljeno da su temperatura i blaga dijareja uzrokovane kovidom 19, pišu Novosti.

U domu porodice Bojanić život se sada nastavlja uobičajeno. Mali Vladimir je ponovo u zagrljaju majke i oca i bez tegoba mirno spava u svom krevecu.

– Osećaj je predivan, oboje drhtimo od sreće. Otprilike je slično kao i kada se rodio i došao prvi put u kuću. Grlimo ga i mazimo, i ne brinemo da li ćemo da ga razmazimo, jer to je sad manje važno. Možemo konačno da se opustimo jer smo prošli pakao – kaže za „Novosti“, Nebojša Bojanić, otac bebe.

Da je novorođenče pozitivno na kovid 19, prvo je posumnjao pedijatar.
– Kada sam doktorki rekao da radim sa strancima i da i sam imam blage simptome infekcije, uputila nas je u Institut za majku i dete. Na prijemu, došli su lekari u skafanderima i odneli dete na pregled. Odmah potom uputili su nas u KBC „Dr Dragiša Mišović“, gde smo sledećeg jutra saznali da je beba pozitivna na virus korona – priča Nebojša.

Dok je on ostao u kućnoj izolaciji zbog simptoma, supruga Verica je sa bebom smeštena u bolnicu.

– Šest dana je primao antibiotike, a jednom je čak morao da primi infuziju. Supruga je sve vreme bila sa njim i dojila ga, čak i kada je bio na infuziji. Zbog simptoma, ja sam sedeo kod kuće, ali sam sve vreme bio na vezi sa njima. Za mene je moja supruga heroj, jer je prošla kroz pravu muku. Brinuo sam i ja, ali je ona sve vreme bila uz njega i gledala kako ga bodu iglom u ručicu.

Iako je iscrpljena od brige, mama Verica ne propušta da istakne da je veoma zahvalna svim lekarima i drugim zdravstvenim radnicima.

– Zaista nema reči kojima bih mogla da opišem kako su nas pazili. Od lekara do spremačica, ko god je ušao u sobu pitao je kako smo i da li nam je nešto potrebno. To mi je bila velika uteha i nada u najtežim trenucima – priča Verica.

Maleni Vladimir i njegova mama Verica otpušteni su iz bolnice kada su dva uzastopna testa bila negativna.

Izvor: telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду