Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА СРБИЈА

Батковићи победници сеоских игара у Прибоју

Прибој – Омладинске сеоске игре у Саставцима су смотра спорта и младости прибојских села већ пуних шест деценија.То је најстарија општинска манифестација, која је ове године одржана по 61. пут.

Организатори су се протеклих деценија смењивали, али је домаћин остајао исти – МЗ Саставци, која Првог маја обележава и свој дан. Последњих година организатор је Спортски савез Прибој, уз подршку Спортског савеза Србије, и покровитељством општине Прибој.

Ове године у 10 спортских дисциплина надметало се преко 100 такмичара. И што је најбитније, није било ни најмањег инцидета, све је протекло у најбољем реду, победили су најбољи, понекад и срећнији.

У малом фудбалу домаћини су после дужег времена били најбољи, на одбојкашком турниру тријумфовали су момци и девојке Батковића, чији су и шахисти били најбољи на турниру.

Игре у Саставцима су одувек биле место да се покажу најбољи и у витешким дисциплинама.

У бацању камена с рамена најдужи хитац имао је Дејан Јаворац из Батковића, који је победио и у скоку у даљ из места, док је код девојака најдужи скок имала Јована Ћировић, такође из исте екипе.

У чобанској дисциплини прелвачење штапа најбоља је била екипа Батковића, а у дисциплини спортски полигон, где до изражаја долази брзина и вештина, као комбинованих састава – девојка плус мушкарац најбржи је био тандем из Батковића, а спортисти ове екипи били су најспретнији и у атрактивној дисциплини трчање у џаку.

У дисциплини колоса, надвлачењу конопца најјачи су били Батковљани, а у обарању руке најснажнији или највештији био је Далибор Бојанић из екипе Саставака.

Најбољи вишебојци 61.ОСИ су Јована Ћировић и Дејан Јаворац, обоје из екипе Батковића.

У свеукупном пласману победници овогодишњих игара у Саставцима су спортисти Батковића.

Подсетимо, последњих година победник из Саставака брани боје Прибоја на Сеоским играма Спортског савеза Србије, а екипа Батковића је већ два пута била шампион Србије. Да би се у финалу државе борили и за трећу ласкаву титулу, спортисти Батковића прво морају да буду међу најбољима на регионалном такмичењу Сеоских игара Србије, почетком августа у Бајиној Башти.

 

Извор: ПП Медиа / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Нови подаци: Грађани због инфлације почели да једу мање

Данас облачно, поподне чешћа појава пљускова и грмљавине

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Топло, али нестабилно време – температура до 26 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

На шалтерима пошта од данас пријава за туристичке ваучере за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА