ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ПОЖЕГА

Баскеташице из Пожеге путују на међународну завршницу у Сплит


После такмичења у рукомету, 3×3 и одбојци на песку у оквиру Државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих, познато је да на Међународну завршницу путују и дечаци и девојчице из Крушевца, Новог Сада, Пожеге, Смедеревске Паланке, Шапца, Умчара, Београда, Сремске Митровице и Нове Вароши.
У Петровцу на Млави, у Бањи Ждрело, у току је завршница 10. сезоне Спортских игара младих Србије.

После финалних такмичења у атлетици, малом фудбалу и Лино између две ватре, на терене су изашли победници Регионалних финала у рукомету, 3×3 и одбојци на песку.
На финалном турниру у баскету за дечаке играле су екипе из Пожаревца, Крушевца, Новог Сада и Чачка.
Пласман на Међународну завршницу избориле су две првопласиране екипе. Екипа „4 пика“ из Новог Садау полуфиналу била је боља од момака из тима „Лозница сити“ из Чачка, док су „Вориорси“ из Крушевца славили против „Принципа“ из Пожаревца. Сам пласман у финале значио је оверену визу за Сплит. У категорији девојчица, тим „Ало Пожега“, прошлогодишње победнице Међународне завршнице, окитиле су се златном медаљом. Уз њих у тиму Србије биће и другопласирана екипа „Тандерке“ из Смедеревске Паланке.
На турниру у рукомету, у категорији дечака, гледала се реприза прошлогодишњег финала између екипа „Металопластика“ Шабац и „Шамот“ Аранђеловац. И ове године Шапчани су резултатски били бољи и изборили пласман на Међународну завршницу. Женско финале играле су екипе „Краљевчанке“ из Краљева и РК „Умчари“ из Умчара. Славиле су девојчице из Умчара и тако поновиле прошлогодишњи успех.
Турнир у одбојци на песку играо се на Сребрном језеру. Правилником такмичења Дунав осигурање
Спортских игара младих, пут на регионалну завршницу изборили су освајачи злата и сребра. У мушкој конкуренцији то су екипе „Железничар“ из Београда и „Итон 2“ из Сремске Митровице. Код девојчица, славиле су екипе „Стерија“ из Београда и „Златар 1“ из Нове Вароши.
Настављена је и кампања „Пружам руку, не подмећем ногу“. Рукометашица из екипе „Металац“ из
Ваљева Софија Миловановић истакла се својим виђењем проблема вршњачког насиља и размишљањима како реаговати у таквим ситуацијама, док су рукометашица Ђурђа Андрић из Умчара и голман рукометаша из Бање Ковиљаче Милош Секулић награђени за фер-плеј потезе.
Државно финале наставља се турнирима у стоном тенису и МИС одбојци. Међународна завршница
Спортских игара младих одржаће се у Сплиту од 21. до 26. августа, где ће се састати најбољи са Државних финала из све три земље учеснице Игара, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.
Огласна табла
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан чистих планина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА