19.7 C
Uzice
октобар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Banjaluka: Užičanin osuđen zbog pljačke i premlaćivanja

Slučaj brutalnog razbojništva kod Banjaluke: Predrag Ivanović iz Užica osuđen na šest i po godina zatvora jer je pretukao i opljačkao 81-godišnjeg Ostoju Milakovića iz Kmećana prošle godine

PREDRAG Ivanović iz Užica osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina zatvora zbog razbojništva nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke, koji je brutalno pretučen i opljačkan u decembru prošle godine. U razbojništvu su, kako se sumnja, učestvovali i tada maloletni Milija Božić (18) i Lazar Perić (25), protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

U presudi se navodi da je Ivanović zajedno sa Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u nameri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca budući da prima austrijsku penziju. Kuća je bila otključana i po ulasku starca su napali, vezali telefonskim kablom i pretukli nanevši mu teške povrede po celom telu.

Potom su pretresli kuću iz koje su, kako se navodi u optužnici, ukrali 20 austrijskih šilinga, neutvrđen iznos kovanica i pet miliona starih jugoslovenskih dinara i pobegli. Nekoliko sati kasnije mladići su uhapšeni u Foči, kada su se uputili prema granici. Tokom suđenja pretučeni starac je tvrdio da su mu ukrali mnogo veći iznos od onog koji je naveden u optužnici. Prema njegovim rečima, odneli su mu „95 novčanica od po 500 evra“. Zanimljivo je da je Milaković svedočio video-linkom iz druge prostorije suda, jer zbog pretrpljenih trauma nije želeo da bude u istoj sudnici sa optuženima.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Na prodaju tri placa u bivšoj kasarni: 130 ari zemlje nudi se za 819.000 evra

Oglasna Tabla

Pomeranje kazaljki u noći između subote i nedelje

Oglasna Tabla

Asfaltirano pet putnih pravaca u Gorjanima

Oglasna Tabla

Javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje u 2019. godini

Oglasna Tabla

Skandal u Arilju-Došli da odigraju humanitarnu akciju dočekale ih zaključane prostorije stadiona

Oglasna Tabla

Akcija prikupljanja otpada na Tić polju

Oglasna Tabla

Novi Zakon od decembra: Nemaš dokaz o poreklu imovine, porez 75 procenata

Oglasna Tabla

Nebojša Đurić – Volja je pokretač svega

Oglasna Tabla

Objavljen poziv za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju / rekonstrukciju objekata u Paraćinu, Kruševcu i Užicu

Oglasna Tabla