1.9 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Banjaluka: Užičanin osuđen zbog pljačke i premlaćivanja

Slučaj brutalnog razbojništva kod Banjaluke: Predrag Ivanović iz Užica osuđen na šest i po godina zatvora jer je pretukao i opljačkao 81-godišnjeg Ostoju Milakovića iz Kmećana prošle godine

PREDRAG Ivanović iz Užica osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina zatvora zbog razbojništva nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke, koji je brutalno pretučen i opljačkan u decembru prošle godine. U razbojništvu su, kako se sumnja, učestvovali i tada maloletni Milija Božić (18) i Lazar Perić (25), protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

U presudi se navodi da je Ivanović zajedno sa Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u nameri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca budući da prima austrijsku penziju. Kuća je bila otključana i po ulasku starca su napali, vezali telefonskim kablom i pretukli nanevši mu teške povrede po celom telu.

Potom su pretresli kuću iz koje su, kako se navodi u optužnici, ukrali 20 austrijskih šilinga, neutvrđen iznos kovanica i pet miliona starih jugoslovenskih dinara i pobegli. Nekoliko sati kasnije mladići su uhapšeni u Foči, kada su se uputili prema granici. Tokom suđenja pretučeni starac je tvrdio da su mu ukrali mnogo veći iznos od onog koji je naveden u optužnici. Prema njegovim rečima, odneli su mu „95 novčanica od po 500 evra“. Zanimljivo je da je Milaković svedočio video-linkom iz druge prostorije suda, jer zbog pretrpljenih trauma nije želeo da bude u istoj sudnici sa optuženima.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla