7.7 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Balerine „Mage Magazinović“u svom stilu: pregršt nagrada u Bijeljini

Nastup balerina, članica Baletskog studija „Maga Magazinović“ na takmičenjima u zemlji i inostranstvu dugi niz godina unazad kao konstantu ima niz priznanja kojima potvrđuju kvalitet rada i rukovodioca studija Dunje Mahorčić i trud, zalaganje i upornost dece koja svoje slobodno vreme troše na višestruku korist koju donosi bavljenje baletom, kao i njihove najveće podrške- roditelja.

Najnoviji uspesi na međunarodnom baletskom takmičenju Bijeljina dance festu održanom 8. arila u hali Semberija odakle se vraćaju sašest prvih mesta, jednim drugim i pet specijalnih nagrada,  samo govore u prilog činjenici da ovaj studio spada među najbolje svoje vrste u zemlji. Užički ogranak studija Maga Magazinović osvojio je prvo mesto i Specijalnu nagradu-kotizaciju za učešće na festivalu u Španiji  za koreografiju San malih balerina, prvo mesto i Specijalnu nagradu takođe za nastup u Španiji za koreografiju Persian slaves, dok je Tijana Drndarević iz Užica osvojila prvo mesto i Specijalnu nagrade: kotizaciju i smeštaj za takmičenje u Pragu. Uspehe su pobrale i balerine Mage Magazinović  iz Beograda: prvo mesto i Specijalnu nagradu za takmičenje u Požarevcu osvojila je grupa iz Košutnjaka sa koreografijom Lutkice i zla veštica, ali i izvođači koreografije Snowflakes koji su pored prvog mesta osvojili i Specijalnu nagradu za tamičenje na Sirmium dance festu. Ana Trajković iz studija u Košutnjaku osvojila je prvo mesto za solo nastup, a njena koleginica, Lena Ćulibrk iz Resnika, takođe u kategoriji solo, bila je druga.

Odmora nema, pa je Dunja Mahorčić priznala da uprkos konstantnom radu i u Beogradu i u Užicu, nagrade na ovakvim takmičenjima služe i kao izvor energije za nastavak, a ono što sledi jesu pripreme za 4. Dečiji baletski festival u Užicu. Festival će se održati 11. maja u Narodnom pozorištu Užice , i očekuje se učešće veliko broja kvalitetnih baletskih grupa iz zemlje i okruženja.

Izvor:pasaz.rs/M.Nikolić/ foto: Dunja Mahorčić, privatna arhiva

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla