Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Balerine „Mage Magazinović“u svom stilu: pregršt nagrada u Bijeljini

Nastup balerina, članica Baletskog studija „Maga Magazinović“ na takmičenjima u zemlji i inostranstvu dugi niz godina unazad kao konstantu ima niz priznanja kojima potvrđuju kvalitet rada i rukovodioca studija Dunje Mahorčić i trud, zalaganje i upornost dece koja svoje slobodno vreme troše na višestruku korist koju donosi bavljenje baletom, kao i njihove najveće podrške- roditelja.

Najnoviji uspesi na međunarodnom baletskom takmičenju Bijeljina dance festu održanom 8. arila u hali Semberija odakle se vraćaju sašest prvih mesta, jednim drugim i pet specijalnih nagrada,  samo govore u prilog činjenici da ovaj studio spada među najbolje svoje vrste u zemlji. Užički ogranak studija Maga Magazinović osvojio je prvo mesto i Specijalnu nagradu-kotizaciju za učešće na festivalu u Španiji  za koreografiju San malih balerina, prvo mesto i Specijalnu nagradu takođe za nastup u Španiji za koreografiju Persian slaves, dok je Tijana Drndarević iz Užica osvojila prvo mesto i Specijalnu nagrade: kotizaciju i smeštaj za takmičenje u Pragu. Uspehe su pobrale i balerine Mage Magazinović  iz Beograda: prvo mesto i Specijalnu nagradu za takmičenje u Požarevcu osvojila je grupa iz Košutnjaka sa koreografijom Lutkice i zla veštica, ali i izvođači koreografije Snowflakes koji su pored prvog mesta osvojili i Specijalnu nagradu za tamičenje na Sirmium dance festu. Ana Trajković iz studija u Košutnjaku osvojila je prvo mesto za solo nastup, a njena koleginica, Lena Ćulibrk iz Resnika, takođe u kategoriji solo, bila je druga.

Odmora nema, pa je Dunja Mahorčić priznala da uprkos konstantnom radu i u Beogradu i u Užicu, nagrade na ovakvim takmičenjima služe i kao izvor energije za nastavak, a ono što sledi jesu pripreme za 4. Dečiji baletski festival u Užicu. Festival će se održati 11. maja u Narodnom pozorištu Užice , i očekuje se učešće veliko broja kvalitetnih baletskih grupa iz zemlje i okruženja.

Izvor:pasaz.rs/M.Nikolić/ foto: Dunja Mahorčić, privatna arhiva

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla