OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бајковито мини село Љубодрага Ћировића из Негбине

Ручно израђене кућице, фонтана и амбијент као из бајке већ дуги низ година красе двориште Љубодрага Ћировића из села Негбина код Нове Вароши.

„Одмах после женидбе супруга је дала предлог да ту у дворишту посадимо цвеће и уредимо ово двориште које је и само по себи већ било лепо. Ја сам тај предлог прихватио и почели смо са цвећем. После су стигла и деца. Касније сам кренуо са прављењем клацкалица и љуљашки за децу. Тек касније дошао сам на идеју да правим ове кућице. Долазила ми је идеја за идејом. Направио сам и фонтане , и све се то лепо уклопило у овај природни амбијент. И даље радим на томе, имам још доста идеја. Све сам ручно израдио, немам никакве машине, да би то било можда прецизније одрадјено. Да би издрадио једну овакву кућицу потребно ми је око 4 до 5 дана, не треба много времена, само је потребна воља и труд“, рекао је Љубодраг.

Идеја за ово идилично мини село, произишла је пре свега из жеље да усрећи своју децу. Али како је време пролазило Љубодраг је добијао пуно понуда за продају оваквих кућица, које како каже, није ни мало лако израдити јер свака крије неку своји посебну причу.

„Имао сам замисао да све то изгледа као у бајци, попут овог замка, како би то било занимљиво малој деци, то је и био разлог због кога сам кренуо са овим. Да усрећим своју децу“, истиче Љубодраг.

„Мој тата је ово почео да ради још када смо ми били мали, како би нама улепшао детињство. Код нас су долазили другари из села, дружили смо се ту, имали смо базен, љуљашку клацкалицу. И сви су некако волели да се играју код нас у дворишту. Често смо се окупљали и ноћу. Нама је увек било лепо и забавно и заиста смо уз труд и таленат оца имали једно лепо детињство“, каже Љубодрагова ћерка Жељана .

А када додје зима и снег прекрије ову идиличну бајку, Љубодраг прављење кућица замењује бојама и платном на коме осликава права ремек дела. Овај скромни човек нада се да ће у будућности ова бајка заживети и да ће љубитељи природе препознати ово место као нову туристичку атракцију.

Златарпресс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla