12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

BAJINA BAŠTA: DRINA I OD MORA LEPŠA

Boravak na najlepšoj srpskoj planini i reci privlači sve više stranaca; Plovidba rekom i jezerom kroz divlju prirodu „čarobnog turističkog prstena“

JEZERO Perućac i kanjon reke Drine odredište su za hiljade avanturista željnih aktivnog odmora u netaknutoj prirodi, a čuvena manifestacija „Drinska regata“ sa oko 10.000 učesnika – koja danas počinje – kruna je letnje sezone u bajinobaštanskom kraju. Posle dve decenije pauze, otvoren je i plovni put od Bajine Bašte do Višegrada, ovaj „Čarobni turistički prsten“, pored dvočasovnih krstarenja brodićima, obuhvata obilazak najlepših predela Tare, kao i deo trase kojom je nekada prugom uskog koloseka saobraćao čuveni „ćira“.

Manifestacija „Drinska regata“ traje od 19. do 23. jula. Pored same regate predviđeno je održavanje nekoliko koncerata u okviru muzičkog festivala „Most fest“. U petak, 21. jula, biće održani egzibicioni skokovi s mosta, a uveče goste očekuje muzička poslastica, najveća muzička zvezda sa ovih prostora Zdravko Čolić. Sam troipočasovni spust Drinom od jezera Perućac do sela Rogačica dugačak je 25 kilometara, a ove godine učešće su najavili gosti iz svih krajeva Srbije, a rame uz rame sa domaćima, stižu i turisti iz desetak evropskih zemalja, Izraela, Kine i Amerike.

Posle adrenalinskog spusta Drinom, gostima je na raspolaganju kupanje na jezeru Perućac. Mimo regate, moguća je vožnja brodićima od brane drinskim rečnim putem dugim 52 kilometra. Iskrcavanje kod Andrićgrada omogućava posetu kamenom gradu posvećenom našem jedinom nobelovcu i obilazak ćuprije Mehmed-paše Sokolovića. Sledi odlazak u Kusturičin raj, u obližnjoj Mokroj Gori, a Nacionalni park „Tara“ ponudiće gostima nezaboravan boravak na najočuvanijoj srpskoj planini. Nedaleko su i manastir Rača, kolevka srpske književnosti, i nezaobiolazno arheološko nalazište – rimski municipijum u Skelanima…

– Drinska regata, kao kruna sezone, i boravak na najlepšoj srpskoj planini i reci privlače sve više stranih turista – objašnjavaju u Sportsko-turističkom centru „Bajina Bašta“. – Posle Zlatibora, Beograda i Novog Sada, Bajina Bašta, kao centar „Čarobnog turističkog prstena“, postala je najposećenije odredište u državi.

Tokom foto-safarija na Tari, ekipa vrhunskih foto-reportera obišla je „Čarobni prsten“.

SVI HRLE NA ČOLU

ULAZNICE za „Most fest“ u okviru „Drinske regate“ mogu se kupiti u svim poslovnicama „Gigs tiksa“ u zemlji i instranstvu, zatim u Turističkom info-centru u Bajinoj Bašti i na biletarnicama na ulazu u koncertni prostor. Cena karte za koncert Zdravka Čolića je 600 dinara. Na dan sam regate, učesnike će u večernjim satima zabavljati „Neverne bebe“, „Kerber“ i mladi bajinobaštanski bend „Rok u ponoć“. Početak manifestacije, u sredu 19. jula, obeležiće koncert „Tropiko benda“, dok će naredne večeri nastupati Pinkove zvezde, a istog dana biće održano i takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Izvor:novosti.rs/Nikola Janković
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nađeno telo Beograđanina koji je nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

Dan opštine Bajina Bašta

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

26. DRINSKA REGATA: Nakon drinskog spusta otpad poslat na reciklažu

Oglasna Tabla

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Danas startuje Drinska regata: Rečni teretnjaci, Riblja čorba, Lepa Brena, Marija Šerifović i Bora Đorđević

Oglasna Tabla

Nakon Regate radovi na Trgu

Oglasna Tabla

Ljubovija spremna za Drinsku regatu – Investicije u turizam privlače rekordan broj gostiju (VIDEO)

Oglasna Tabla

„Nismo imali ništa, sada imamo sve“

Oglasna Tabla