OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Аврам Илић: „Севојно може и треба да се развија“

 

Изборна кампања је почела, стара обећања сустижу нова, и Севојничани ће ускоро бирати нову власт.

Са освртом на претходни мандат као одборника опозиције и погледом на нову изборну листу владајуће коалиције видим да битнијих промена нема, да ће, уколико остану на власти, у Севојну све остати исто, да се и даље ништа неће радити као и претходних осам година колико трају на власти. Доћи ће, претпостављам, неколико министара, градски челници и сви они заједно обећаваће исто као и пре четири, односно осам година.

У предходном мадату као одборника градске општине Севојна и у мандату одборника Скупштине града Ужица у више наврата сам тражио, предлагао да се формира радна група која би радила на преузимању нових надлежности како би се буџет ГО Севојно повећао и како би Севојничани могли да одлучују о Севојну што је и била жеља мештана на референдуму за гормирање ГО.

Сви предлози су одбијени, без образложења, и  могу да кажем да власт у Ужицу и власт у Севојну нису довољно радили у интересу Севојничана. Севојно може и треба много брже да се развија, Здрава Србија има програм има политичку вољу и учинићемо све како би напокон након осам година од формирања Севојно заиста постане градска општина.

Поред  преузимања надлежности која су основ да се као локална самоуправа развијамо неопходно је да формирати и јавне установе. Сведоци смо да је реновирана “Стара школа“ да је објекат завршен али није приведен намени, да се не користи, да је спортска сала завршена али није приведена намени и постоје низ других проблема са којим се сусрећу наша културна, спортска и друга удружења.

Наша намера је  уколико добијемо поверење грађана да формирамо јавну установу “Културно Спортски Центар“ (КСЦ) у градској општини Севојно, чије би седиште било у Старој школи и која би подстицала развој спортског, културног и друштвеног  живота у Севојну. КСЦ Севојно би могао, уз сарадну са осталим локалним самоуправама, да организује многе манифестације попут културног лета, изложби, представа, литерарних конкурса спортских турнира, такмичења и многе друге  догађаје.

Такође желимо да Севојничане приближимо Севојну, да мештани из насеља Гајева напокон добију пут ка Севојну.  Изградња пута Гајеви – Рујевац имао би велики значај, како за становнике  тих насеља тако и за друге мештане околних села и насеља. Поред ове саобраћајнице издрања пасареле преко магистралног пута биће међу првим приоритетима.

О овим али и многим другим пројектима које планирамо  у ГО Севојно говорићемо у наредним данима током кампање а надам се да ћемо их и након избора и реализовати јер Севојно може и треба много брже да се развија.

Носилац изборне листе Здраве Србије у Севојну

“Милан Стаматовић – Здраво да победи Аврам Илић“

Аврам Илић

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla