22.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

„Avdić“ napolitanke za probirljivo rusko tržište

Preduzeće „Avdić“ iz Nove Varoši pustilo je u Kokinom Brodu nedavno u rad savremenu liniju za proizvodnju napolitanki u koju je uloženo 1,25 miliona evra. Osim u Srbiji i u zemljama u okruženju „Joy napolitanke“ prodavaće se i u preko 115 marketa širom ruske federacije, a sa njom će se sladiti i navijači na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Trenutni obim proizvodnje napolitanki na mesečnom nivou je oko 300 tona (25 šlepera). Asortiman čini oko deset vrsta ovog slatkog vafela odličnog kvaliteta. „Joy napolitanke“, proizvedene u pogonu preduzeća „Avdić“, konkurentne su i po pristupačnim cenama, u proseku nižim za oko 30 odsto u odnosu na istorodne proizvode drugih robnih marki.

-Sa velikim trgovinskim lancem „Maksi market“ iz Rusije ugovoren je posao o godišnjoj isporuci 2.400 tona napolitanki, vredan četiri miliona evra. Da bismo ispoštovali ovaj ugovor, uz postojeće sa „Amanom“, „Trnavom“ i „Ćatić kompanijom“, neophodna je kupovina još jedne proizvodne linije vredne oko 500.000 evra. Posao će zahtevati zapošljavanje još radnika i uvođenje treće smene – kaže za „Varoške novine“ vlasnik preduzeća Fiko Avdić.

U zakupljenim pogonima bivše fabrike nameštaja u Kokinom Brodu „Avdić“ od početka ove godene proizvodi i oblande koje su za kratko vreme osvojile tržište. Posao u proizvodnji dobilo je novih 50 radnika, a realizacijom ambicioznih poslovnih planova u budućnosti, preduzeće će imati potrebu za angažovanjem dodatne radne snage.

-Na mesečnom nivou proizvedemo oko 150 tona oblandi, koje u partnerstvu sa poslovnim partnerima i velikim trgovinskim lancima, primarno plasiramo na domaćem tržištu, ali je jednim delom proizvodnja i izvozno orijentisana- kaže Avdić i dodaje da u proizvodnom programu preduzeća i dalje značajno mesto pripada „Baš“ i novom „Čoko“ kremu. 

Danas se u pogonu PTP“Avdić“ godišnje proizvede blizu 1.500 tona krema, od čega je gotovo polovina namenjena za inostrano tržište. Zahvaljujući kontinuiranim investicijama i inovacijama u opremu i tehnologiju, baziranih na visokim evropskim standardima, kvalitet krema je podignut za čak 40 posto, što ga svrstava u red boljih proizvodnih brendova te vrste u zemlji. 

-Nije bilo lako probiti se na gotovo hermetički zatvoreno tržište u kojem su decenijama „carovali“ čuveni konditorski giganti. Ideja je bila da forsiramo količinu prodate robe, a pred potrošače idemo sa što je moguće nižim cenama, razmišljajući da će kupac sa dubljim džepom bez dileme kupiti „Nutelu“. Da je ovakva poslovna procena bila pun pogodak, potvrđuje i podatak da smo lane ostvarili promet od oko 650 miliona dinara. Ovakav učinak svrstava nas u red najuspešnijih firmi u regionu, ali i šire – naglašava Avdić. 

PTP « Avdić » trenutno ima 150 zaposlenih. U vlasništvu ove porodične kompanijenalazi se i 15 trgovinskih radnji u Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju i Sjenici. Robu izvoze u gotovo sve zemlje bivše Jugoslavije, u 11 evropskih država, ali i u udaljene delove Afrike.

Izvor: varoske.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla