ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Autoputem skoro do Zlatibora: Deonica do Preljine skratila je put za sat vremena, a do kraja godine slede i nove promene

Zlatibor je sve bliži Beogradu, a kako se ovih dana može čuti iz resornih institucija, do kraja godine, do ove srpske planine, biće moguće još lakše i brže.

Do skora nam je od Beograda do Čačka trebalo i po dva i po sata i do Zlatibora još sat i po. Sa novom deonicom do Preljine kod Čačka put je skraćen za sat vremena, a novi radovi i autoput do Požege, dodatno će skratiti putovanje. Prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već krajem ove godine trebalo bi očekivati da se do Užica od Beograda može stići za sat i 40 minuta.

– Moramo i možemo da završimo deonicu autoputa Miloš Veliki od Preljine do Požege do kraja godine, do Svettog NIkole – izjavio je ministar građvinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Kako je objasnio, reč je o najzahtevnijem delu, sa dva tunela koji će biti najduži u Srbiji, i sa veoma mnogo mostova.

– Mi to možemo da uradimo samo ako budemo radili svakog dana u tri smene, i mi to moramo tako. Nije dovoljno da radimo u dve smene po 10 sati. Moramo 24 sata da radimo, i to je knap da završimo do kraja godine. Mi to možemo da uradimo. Radimo sa najboljim partnerima, sa najboljim kineskim kompanijama, imamo dobre partnere u „Putevima Srbije“, radnike sa velikim iskustvom na ovom terenu, sve imamo, samo je do nas – naglasio je Momirović.

Radovi na deonici od Preljine do Požege, dugoj oko 30 kilometara, počeli su 28. jula prošle godine, a njihova procenjena vrednost je 523 miliona dolara.

Sve više sadržaja
Zlatibor se sve više „približava“ prestonici Srbije, pre svega kroz ulaganje u puteve, ali zatim i u sadržaj.

Osim gondole koja je nedavno otvorena, a koja je za veoma kratko vreme prevazišla sva očekivanja po broju turista koji, zbog te atrakcije dolaze na planinu u sve većem broju, mnogo toga se na Zlatiboru promenilo.

Kraljev trg dobio je potpuno novi izgled. Tako sada prepoznatljivo jezero sija u različitim bojama, dok se na njemu nalaze i fontane. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodi do hotela Tornik, a ceo taj popločani deo ima podno grejanje, pa u zimskim mesecima neće biti potrebe za posipanjem soli i rizle, niti za upotrebom mašina za čišćenje, kako su to objasnili čelnici opštine Čajetina.

Jezero će se, kako tvrde, od sada puniti čistom izvorskom vodom, a odrađeni su i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju. Vrednost svih tih radova, kako je isticano iznosi oko dva miliona evra.

Iako se u poslednje vreme govori o dosta visokim cenama na ovoj planini, skoro svi smeštajni kapaciteti su u svakoj sezoni popunjeni.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Репертоар Народног позоришта Ужице

Још данас топло и суво, од уторка киша и пад температуре

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект