20.7 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Autoput do Sarajeva vodi preko Požege i Užica

Važno je da se Srbija povezuje sa svim susedima, bilo putevima ili železnicom, jer čim smo povezani, to znači manje nestabilnosti u celom regionu. Auto-put će značiti mnogo i za Srbiju i za Republiku Srpsku, kao i za Bosnu i Hercegovinu, rekla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

„Srbija ne može da bude stabilna, a da region ne bude stabilan. Zato je auto-put Beograd-Sarajevo važan i zbog povezivanja, ali je i važan politički projekat“, rekla je Mihajlovićeva na TV Hepi.

Ona je dodala da će se autoput Beograd-Sarajevo, za koji je u sredu potpisan prvi komercijalni ugovor sa turskom kompanijom Tašjapi, raditi kao prsten, u dve trase.

Potpisani ugovor vredan 250 miliona evra, kako je saopšteno, obuhvata projektovanje i izgradnju oko 17 km deonice Sremska Rača-Kuzmin, zajedno sa novim mostom preko Save, i izradu projekata za deonicu Požega – Kotroman.

Deonica od Požege do Kotromana duga je oko 60 kilometara, i paralelno i za tu deonicu počinjemo da radimo projektno-tehničku dokumentaciju, rekla je potpredsednica Vlade.

Tanjug / GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla

IMA NADE: Jelena najbolja matematičarka u Evropi, jedno od naljepših lica Srbije

Oglasna Tabla

Kraj jedne ere: Sloboda iz Užica porazom u Čačku ispala iz Prve lige Srbije! (VIDEO)

Oglasna Tabla